Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 17. 2. 2020.

| Hronika

Devetogodišnji dečak povređen na finalnoj utakmici Kupa Koraća

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
hala Čair Kup Radivoja Koraća 2019
Dete pogodila staklena flašica; foto: Vanja Keser

Dečak je pogođen staklenom flašicom u glavu dok je sa istočne tribine, sa roditeljima, pratio finalnu utakmicu Kupa Radivoja Koraća u Nišu između Crvene Zvezde i Partizana. I dok u policiji kažu da intenzivno rade na rasvetljavanju slučaja, organizatori Kupa ne preciziraju čiji je to propust bio, ali žale zbog incidenta koji se dogodio.

Prema svedočenju gledalaca, dete je na utakmici bilo sa roditeljima, a flašica koja ga je pogodila na istočnu tribinu bačena je sa severne.

Dete je sedelo sa roditeljima u parteru, iza desnog koša, a neko je sa severa bacio flašicu koja ga je pogodila. Brzo je došla Hitna i odvela dete. Izgledalo je kao da je palo u nesvest i to su mnogi komentarisali, a zapravo ga je pogodio neko od navijača Zvezde - svedoče posetioci Kupa.

Sa površinskim posekotinama prošao je devetogodišnjak, kome su lekari Hitne pomoći odmah sanirali povrede, a u policiji kažu da utvrđuju šta se tačno dogodilo i ko je počinilac.

Obavešteno je Više javno tužilaštvo u Nišu po čijem nalogu se utvrđuju sve činjenice i okolnosti. Policija intenzivno radi na pronalasku počinioca ovog dela - kažu u policiji.

Iako ne precizira kako je došlo do toga da je neko u halu uneo staklenu flašicu, Uroš Parlić, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije, kaže da nikada nisu bile veće bezbedonosne mere, što pokazuje i činjenica da nije bilo baklji, niti topovskih udara. Ipak, žali što je došlo do incidenta, naročito što je povređeno dete.

Generalno se desio nemio incident, ali bezbedonosne mere nikada nisu bile veće, nikada nije bilo više redara, ograda, usmerivača kretanja, bezbedonosnih snaga. Pored fizičko-tehničkog obezbeđenja imali smo i jake snage žandarmerije iz Niša i Kraljeva. Naša preporuka je i bila da deca do 14 godina nikako ne idu bez pratnje roditelja. Ipak, žalimo što je do incidenta došlo - kaže Parlić.

Finale je u samoj hali, dodaje, obezbeđivalo 300 ljudi, oko hale još toliko, a utakmica je bila visokorizična jer je bilo navijačkih grupa obe ekipe.

Inače, ovo nije prvi put da se incident ovog tipa dešava na "večitom derbiju" u "Čairu". U finalu Kupa Radivoja Koraća 2017. godine baklja je poletela sa južne tribine i pogodila bivšeg gradskog većnika i dugogodišnjeg funkcionera Košarkaškog saveza Miodraga Radovića.

Dve godine kasnije, policija je na pitanje novinara o pronalaženju počinilaca odgovorila da još "nisu došli do podataka o konkretnom licu", uprkos tome što su organizatori rekli da su im dostavili snimke sa utakmice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ahm

    20:49 // 19. 2. 2020.

    Staklenom flasom?Zar se ne vrsi pretres,oduzimaju upaljaci,flase?Jednom prilikom detetu od sedam godina uzese plasticnu zastavicu...ali,cek,huligane,tatine sinove,politicke lizoguze i kriminalce ne proveravaju?

  • Dzamutka

    21:44 // 18. 2. 2020.

    Parlicu, ako ti nije posao, zasto dajes ovakvu sramnu izjavu ?
    Izvinjenje nije dovoljno i pravdanje,ovo divljanje je postalo tradicija !

  • Oblak

    09:17 // 18. 2. 2020.

    Tradicija se nastavlja. U organizaciji ništa novo, propusti isti i niko da se dozove pameti. Setite se samo povrede Miodraga Miće Radovića pre nekoliko godine na istom mestu. Isti akteri. Isti događaj. Isti ishod istrage. "Niko nije kriv što je vetar kriv".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

J. B. Tito :"Priznajem samo sud svoje partije"

Dragan Čitalac

Tekst: Cvetanović ponudio ostavku na mesto gradonačelnika Leskovca, ali SNS-u

Pronađite nas na: