Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:09, 6. 4. 2012.

| Hronika

Devojčica preminula na putu do škole

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
DSCF6127
Dom zdravlja "Dr Ljubinko Đorđević" Svrljig

Dvanaestogodišnja devojčica K.T. iz svrljiškog sela Drajinac preminula je jutros na seoskom autobuskom stajalištu, čekajući školski autobus.

Učenica 6. razreda Osnovne škole „Dobrila Stambolić“ čekala je školski autobus sedeći na klupi seoske autobuske stanice, saznaju Južne vesti.

- Sve je bilo uobičajeno, čekali smo autobus. Kada je stigao i vozač otvorio vrata, ona je samo ustala i odjednom pala – kaže jedan od očevidaca.

Devojčica je u nesvesnom stanju privatnim kolima odvezena ka svrljiškom Domu zdravlja, a na pola puta nju je preuzelo sanitetsko vozilo.

- Odmah smo pokušali reanimaciju, ali dete nije davalo znake života. Oživljavanje je pokušavano više puta, ali na žalost, nismo uspeli da joj pomognemo – kažu lekari.

Devojčica je rođena sa srčanom manom od koje je i bila operisana i bila je pod redovnom lekarskom kontrolom, saznajemo od lekara i na osnovu medicinske dokumentacije.

- Juče je dolazila u Dom zdravlja za redovan prepis leka, nije imala nikakve tegobe i sve je bilo u redu, ništa neuobičajeno – objašnjava dr Budimović, direktor Doma zdravlja.

klupa u kojoj je sedela devojčica klupa u kojoj je sedela devojčicaKako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti istražni sudija naložio je obdukciju, potvrđuje dr Budimirović.

U osnovnoj školi „Dobrila Stambolić“ prekinuta je nastava učenicima od petog do osmog razreda u prvoj smeni jer je, kažu iz škole, bilo nemoguće nastaviti sa časovima.

- Deca iz Drajinca koja su sa njom putovala do škole, videla su kako se sve odigralo i vest se brzo proširila među učenicima, koji su bili uznemireni i plakali su. Zaista nije bilo moguće u takvim uslovima nastaviti rad i doneli smo zajedničku odluku da prekinemo nastavu već oko 9h. Svi smo u šoku – kaže Zoran Nikodijević, direktor škole.

Baka devojčice sedi ispred bolnice Baka devojčice sedi ispred bolniceNikodijević kaže da će se nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda, u drugoj smeni, odvijati redovno.

Nezvanično saznajemo da će obdukcija biti obavljena u toku sutrašnjeg dana, dok će tačan uzrok smrti biti poznat nakon vikenda.


Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Aleksandra Stankocvic

    00:40 // 15. 4. 2012.

    Andjelcicu, rodjakice moja, pocivaj u miru :''((( Sa tvojom majkom sam bila jako bliska kao mladja, ali nazalost udaljile smo se i nisam uspela dovoljno da te upoznam... Ovo je neopisiva tuga za sve... :'''''''((((((

  • Jovanovic Srdjan

    14:22 // 9. 4. 2012.

    Porodici Todorovic naj iskrenije saucesce....

  • Aca zivkovic

    06:57 // 7. 4. 2012.

    tuzno zalosno a zasto nije sa pistoljem pogodjena pa da dodje horejsio

    • Davor Todorović

      03:59 // 8. 4. 2012.

      A zašto da je pištoljem pogode i ko je taj horejsio?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: