Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:45, 29. 12. 2019.

| Hronika

Devojčica pronađena živa, za otmičarem se još traga

Autor:J. C. M.Izvor:Južne vesti
monika
Devojčica pronađena živa; foto: MUP

Devojčica Monika Karimanović iz niškog sela Suvi Dol koja je oteta pre 10 dana pronađena je, dok je njen otmičar Ninoslav Jovanović u bekstvu. Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je za RTS da je devojčica komunikativna i stabilna.

12-godišnjakinja je nakon desetodnevne potrage pronađena u seoskoj kući u ataru sela Pasjača, ali ne i otmičar koji je pobegao. Devojčicu je Hitna pomoć prevezla u Klinički centar Niš.

Direktor KC Niš Zoran Radovanović rekao je da je Monika svesna i da nije životno ugrožena.

U stabilnom je stanju, orjentisana, komunicira. Ima ogrebotine na rukama i nogama, dakle lakše telesne povrede. Nismo dijagnostifikovali ništa što bi moglo da joj ugrozi život - rekao je Radovanović.

Napomenuo je da će ona ostati noćas na Dečijoj klinci zajedno sa svojom majkom. Direktor KC Niš objasnio je da su nakon prijema urađene sve analize, kao i da je devojčica razgovarala sa psiholozima i socijalnim radnicima.

Ministar policije istakao je za RTS da je sada sva pažnja policije usmerena na poteru za otmičarem Ninoslavom Jovanovićem.

Ostaje nam veliki deo posla da se pronađe zločinac. Čitav reon je blokiran i sve snage policije su na terenu. Nećemo stati dok on ne bude pronađen - rekao je Stefanović.

Devojčica je oteta ujutru 20. decembra na putu do škole u naselju Brzi Brod u Nišu, a porodica je njen nestanak prijavila policiji tog popodneva oko 16 sati. Prve zvanične informacije su bile da je nestala, a nakon što je pronađen ukraden automobil u Malči, policija je povezala njen nestanak sa višestrukim silovateljem iz tog sela.

Potom je pronađena jedna lokacija na kojoj su boravili Monika i njen otmičar u blizini Malče, a ubrzo još jedna u knjaževačkom selu Orešac. Tada je počela opsežna potraga u kojoj je učestvovala policija, žandarmerija, a priključili su se i lovci i radnici privatnog obezbeđenja. Proveravala se svaka kuća, pomoćni objekti, štale, groblja, kao pećine i prirodna skrovišta. Koristili su se dronovi, termovizijske kamere, kao i psi tragači, a knjaževački kraj je nadletao i helikopter.


Ko je "Malčanski berberin"?

Ninoslav Jovanović (46) iz niškog sela Malča, zbog svojih krivičnih dela u medijima je dobio nadimak “Malčanski berberin”.

Jovanović je osuđivan za otmicu i silovanje devojčica 2005. godine. Jednu 12-godišnjakinju je silovao, a drugu pokušao, prethodno joj ošišavši kosu makazama.

I kada je prvi put hapšen isto je bilo, kako piše Blic, angažovano puno policajaca i helikopter.

Na sudu je priznao da ga šišanje seksualno uzbuđuje, a psihijatrijski veštaci su rekli da nije duševno oboleo, već da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Složili su se i da će verovatno krivično delo ponoviti po izlasku iz zatvora.

Za ova krivična dela odslužio je 12-godišnju kaznu, jer je Vrhovni sud ublažio prvobitnu presudu od 15 godina zatvora. Izašao je 2018.

Uhapšen je iste godine i dobio kaznu zatvora od 5 meseci zbog proganjanja žena na društvenim mrežama.

On je nakon izlaska iz zatvora, a putem “Mesindžera“, u dužem vremenskom periodu, slao poruke devojkama i ženama u kojima ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novac.

Nakon što se ponovo našao na slobodi Jovanović je počeo da radi u JKP Mediana, a živeo je u rodnoj Malči.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki

    11:37 // 2. 1. 2020.

    To je rezultat lošeg sprovođenja kobajagi kadrovskih napredovanja Postavljeni su nesposobni rukovodioci, bitno je da su poslušni a znanje i integritet su nebitni. Čast pojedincima ali večina to nije zaslužila
    i nesposobni su. Zato i imamo ovako postupanje i smešnu i nakaradnu TV kampanju. Policiju mora da vode sposobni i stručni rukovodioci.

  • Prcko

    12:53 // 30. 12. 2019.

    Receno svi najbolji operativci su poslati ovde cak i DB, bruka. Zamajavaju narod i vojnike i policajce. Ovo lici na milogorsku operaciju, busni smo ko svajcarski sir.U pocetku nisu mogli da usklade informacije pa ga nasla policija, onda mestanin, Monika nadjena u jednom selu, onda drugom, nadjena u grobu, u kuci, van kuce. Cim je Vulin dosao sve gotovo, jos Vucic da dodje pa da "uhvate" i begunca

    • ja

      22:14 // 30. 12. 2019.

      Kao kada se onaj nesretni helikopter srusio na kilometer i po od piste aerodroma u glavnom gradu, a oni nisu mogli da ga nadju satima...toliko rasulo i nesposobnost nema ni u africkim zemljama tipa Kongo ili Nigerija...

  • BugaraSS

    06:22 // 30. 12. 2019.

    Srbija pravna drzava.A vi srbijanci opet glasajte radikale.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: