Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:06, 14. 4. 2018.

| Hronika

Devojčica umrla u niškom Kliničkom centru od posledica malih boginja

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Klinički centar
Prisustvo virusa potvrđeno na Institutu "Torlak"; foto: arhiva JV

Epidemija morbila odnela je i peti život u Nišu, a devojčica koja je bezmalo imala godinu dana preminula je zbog toga što joj je stalo srce usled komplikacija koje je izazvala infekcija malim boginjama. Kako je kazao doktor Dejan Milojević sa Dečije interne klinike, dete nije bilo vakcinisano jer nije bilo dovoljno staro za imunizaciju.

Devojčica je na niškom Kliničkom centru preminula 11. aprila popodne, a na Dečijoj klinici bila je nekoliko dana. Da su male boginje uzrok smrti, potvrđeno je i na Institutu Torlak, kazao je Milojević.

Dobili smo potvrdu sa Torlaka da je pozitivna na male boginje. Dete koje je imalo infekciju i komplikaciju iste bolesti vezanu za pluća i srčani mišić najverovatnije. Tražena je obdukcija pa ćemo da vidimo konkretno razlog, ali je imala problem sa akutnim poremećajem srčanog ritma i na kraju zastoj srca - rekao je Milojević.

Ovaj doktor je dodao da devojčica nije bila vakcinisana jer još nije imala godinu dana, te je bilo prerano da primi vakcinu.

Nije bilo vakcinisano dete jer nije moglo da se vakciniše jer nije imalo punih godinu dana. To je taj uzrast koji nam je i najproblematičniji, dete ne možete da vakcinišete, a u epidemiji je teško da ga zaštitite - dodao je.

Trenutno nema nikog ko je u kritičnom stanju na Dečjoj internoj klinici.

Podsetimo, od novembra prošle godine od kada je u Nišu proglašena epidemija morbila, od posledica ovog virusa preminulo je petoro ljudi. Pre mesec dana umrla je 32-godišnja Nišlijka zbog komplikacija koje su izazvale male boginje. U niškom Kliničkom centru je početkom godine preminuo dvogodišnjak iz Aleksinca, a istog meseca je umrla 21-godišnja porodilja. Početkom marta je preminuo i četvorogodišnjak iz Vranjske Banje koji je četiri nedelje bio priključen na mašinu za disanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Name

    20:00 // 15. 4. 2018.

    Извињавам се свима, погрешно сам се изразио и погрешно је схваћен мој коментар. Не замерите, свакако ми је жао девојчице и сваког ко умре услед несрећних околности, поготово здравствених. Само ми није јасно зашто се толико потенцира да се јавља као (ударна) вест, кад неко умре баш због малих богиња.

  • Verko

    12:15 // 15. 4. 2018.

    Šta napraviše majko moja... Bolest od koje niko nije preminuo u zadnjih 30 godina... Čitam i plačem!

  • Name

    14:37 // 14. 4. 2018.

    Не знам докле више ове вести, јер је неко преминуо баш због малих богиња. Колико људи умру од цигарета, алкохола, па се нико није "забринуо" и оволико констатно објављиовао вести о томе. Да не причам колико деце се убију абортусом... Али неее, мале богиње су опасна болест и неизлечива болест изазвана од људи који не желе да се вакцинишу.

    • Овца за шишање

      18:05 // 14. 4. 2018.

      Пријатељу, неки људи су констаТНО у заблуди, зато сам стално објављиОВАО - цигарете, алкохол, дрога су ПОРОЦИ и не смеју се стављати у исту раван са ОБЈЕКТИВНИМ болестима, које мора, ту си у праву, да се ЛЕЧЕ на научној бази. И око абортуса си ПОЛОВИЧНО у праву - ако је угрожен живот мајке и плода он је оправдан, а ако не, ради се о злочину, тј. нема генерализовања!

    • Danijela

      21:52 // 14. 4. 2018.

      Samo ću reći da je jadno ostaviti ovakav komentar na ovako tužnu vest! I "jadno" nije ni blizu onome što je vaš komentar!

    • Sokiran komentarom

      06:38 // 15. 4. 2018.

      Ako nemas sta pametno da kazes,cuti. Cigarete,droga,alkohol i kocka su POROCI, nisu BOLEST! A,poroke sami biramo,ne nasledjujemo ih,niti nam se dese iznenada. Stvarno ne znam kakav ljudski otpad treba da budes,da bi ovako nesto napisao/la.
      Saucesce porodici,a malom andjelu neka je laka zemlja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: