Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 28. 1. 2022.

| Hronika

Direktor "Komunalca" iz Lebana nakon hapšenja zbog pronevere preko 6 miliona dinara pušten da se brani sa slobode

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
lebane
I dvojica leskovačkih preduzetnika koji su pomagali Stojkoviću pušteni da se brane sa slobode, Ilustracija; foto: B.A.

Zbog sumnje da je za više od 6 miliona dinara oštetio JKP Imovina, aktuelni direktor lebanskog Komunalca Novica Stojković uhapšen je u utorak, 26. januara, ali je nakon zadržavanja od 48 sati pušten da se brani sa slobode, potvrđeno je Južnim vestima iz Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Iz Tužilaštva dodaju da su, nakon saslušanja, da se brane sa slobode puštena i odgovorna lica dve firme iz Leskovca, sa kojima je Stojković sklopio dva sporna ugovora i oštetio preduzeće na čijem čelu je bio kao v. d. direktor za 6.123.528 dinara.

Trojici uhapšenih, koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, nakon saslušanja koje je trajalo prethodna dva dana ukinut je pritvor i oni će se braniti sa slobode - rekli su iz Tužilaštva.

Južnim vestima je potvrđeno i da je Stojković član SNS-a, a nakon što je preduzeće koje je oštetio februara prošle godine otišlo u likvidaciju, on je imenovan za direktora Komunlaca.

Podsetimo, 65-godišnji Stojković je samo kratko bio na čelu JKP Imovina, od sredine septembra do kraja novembra 2020. godine, kada je prvo zaključio ugovor za uređivanje spoljašnjih i unutrašnjih delova stambenih objekata sa N. I. bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke pa je preduzetničkoj radnji Ilić Tit 018 na poslovni račun preneo novac u iznosu od 2.590.000 dinara.

Na isti način, kako se sumnja, Stojković je u oktobru 2020. godine izvršio i drugo krivično delo, kada je u ime JKP Imovina iz Lebana zaključio ugovor za uređivanje stambenih objekata sa odgovornim licem Žig Kolar, bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke i na poslovni račun tog preduzeća uplatio 3.533.528 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • D. J.

    08:07 // 29. 1. 2022.

    Stpjković nije član SNS a u vreme "direktovanja" bio je član SPS. Od skoro je u GG "Dr Janjić"

  • lebanac

    17:16 // 28. 1. 2022.

    Ustaljena šema.Sad će ga ucenjenog I pod pretnju postave na novu funkciju al će mora sluša. Isto ko upravnik Leskovačke bolnice.

  • Magaš

    16:20 // 28. 1. 2022.

    Ma neje on proneverija tolke pare, nego gi podelija s ovija njegovi pajtaši.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: