Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 11. 2. 2013.

| Hronika

Direktor Narodnog muzeja dobio šamar?

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Zgrada-Narodnog-muzeja.jpg
Zgrada Narodnog muzeja, arhivska fotografija

Da su se u petak prepodne u niškom Narodnom muzeju najpre verbalno, zatim i fizički sukobili jedan od kustosa i direktor, potvrdila je i policija.

U pismu koje je dostavljeno redakciji Južnih vesti, a koje je potpisano sa “grupa 8 kustosa različitih oblasti” navodi se da je do sukoba došlo tokom sastanka u kancelariji direktora.

Tada je, stoji u pismu, kustos sa najvišim zvanjem u muzeju, inače stariji čovek, kako je naglašeno, udario direktora, koji ga je zaustavljao da ne bi napustio kancelariju.

U niškoj Policijskoj upravi kažu da su policajci reagovali po prijavi, u petak oko 9 sati.

- Izašla je naša patrola i podnela prekršajnu prijavu protiv jednog punoletnog lica zbog narušavanja javnog reda i mira - rekla je porparol niške Policijske uprave Lidija Pavlović.

Direktor Narodnog muzeja Slaviša Popović nije želeo da komentariše događaje od petka uz konstataciju “da su to gluposti i da on gluposti ne komentariše”.

- Ja znam šta radim i iza čega stojim i koji su rezultati. Danas ima svega, možda ima i zlonamernih ljudi i ja to ne bih komentarisao - rekao je Popović.

“Grupa 8 kustosa” u svom pismu navodi i da je dan pre pomenutog incidenta došlo do verbalnog sukoba između direktora i jednog od arheologa i da zato strahuju od novih incidenata, koji se u muzeju, kako kažu, kontinuirano javljaju i u poslednjih godinu dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Narodni

    21:53 // 21. 8. 2013.

    Znate onu narodnu> Leglo mu kao budali šamar. Al ovog puta bukvalno. Jedno je sigurno, ambicija bez pokrića, ego i sujeta kao neki nezdravi amalgam neće čoveka daleko odvesti. (bar ne dalje od kuma)

  • Старија колегиница

    13:16 // 14. 2. 2013.

    Колега Озимићу не браните неодбрањиво. Ви добро знате да је стручно веће осудило покушај отказа Славише Поповића нашем колеги Иви Трајковићу. Такође знате за честе конфликте са директором.

    • Nebojsa Ozimic

      16:37 // 14. 2. 2013.

      Vaš komentar otkriva nekoliko stvari o kojima sam pisao.1.Vi niste moja koleginica.Oni koji su bili na Stručnom veću tačno znaju šta smo tamo dogovorili.Ovo o čemu Vi pišete jednostavno nije dogovoreno, niti stavljeno na papir.2. Moje kolege se potpisuju imenom i prezimenom - što i ja ovom prilikom činim- ne pseudonimima.3.Voleo bih da znam na šta iz mog prethodnog komentara mislite kada pišete'' не браните неодбрањиво''4.Iz Muzeja niste,to dokazuje poslednja Vaša rečenica.Da smo kolege, znali biste moj mobilni na koji ste mi mogli reći sve što ste napisali.

  • Nebojsa Ozimic

    07:39 // 14. 2. 2013.

    Kao radniku Muzeja nije mi toliko poražavajuće što je jedan čovek načinio nepromišljen gest (zbog čega će snositi konsekvence), već što je celu situaciju iskoristio neki nezadovoljnik, dostavio JUŽNIM VESTIMA mejl koji je navodno potpisala “grupa 8 kustosa različitih oblasti”. Pouzdano znam da makar 6 mojih kolega nisu poslali takav mejl a nisam ni ja. O čemu se onda radi? O falsifikatu.

    Dolivanje ulje na vatru nikada nije bilo dobro.Žao mi je,još jednom, što su pojedini radnici Muzeja ispoljili ovako nisku kolegijalnu svest

    • Smiljana Jocic

      09:12 // 14. 2. 2013.

      Nije bitno koliko je nezadovoljnih pojedinaca, vec je od znacaja da se to nezadovoljstvo prekine da se ne bi cesce desavali takvi "gestovi"...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: