Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 27. 9. 2019.

| Hronika

Direktor OŠ “Njegoš”: Psa smo uhvatili kaišem sa mojih pantalona

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
njegoš
Sve se odigralo u holu OŠ "Njegoš" u Durlanu; printskrin:Facebook/Njegoš

Staford koji je povredio četiri deteta u niškoj Osnovnoj školi “Njegoš”, prema tvrdnji direktora ove obrazovne ustanove Bojana Krstića, bio je razdragan i miran, a u školski hol je uleteo za decom koja su završila sa velikim odmorom. Da bi ga izveli iz škole, kaže Krstić, morao je da skine kaiš sa svojih pantalona od kojeg je napravio svojevrsni laso i povodac za psa.

“Bio je veliki odmor i za decom koja su se vratila u školsko dvorište ušao je i staford”, počinje priču Krstić. Kaže da su se deca igrala sa psom koji je bio razdragan. Međutim, odmor se završio, a sa decom koja su jurnula u školu, krenuo je i pas.

bojan krstić Krstić kaže da su pronašli i vlasnika staforda; foto: JVZbunjen i uplašen, jurišao je okolo, dok je to za decu predstavljalo atrakciju. Krstić kaže da su pokušali da ga izmame iz školskog hola hranom, ali staford nije reagovao na nju. Zato je primenio drugi metod - kaiš.

Prva solucija koja mi je pala na pamet bila je da skinem kaiš sa svojih pantalona, da napravim omču i povodac i onda smo krenuli sa protrirom da ga hvatamo. Staford nestaford, nemamo drugog izbora. Uspeli smo nekako da mu namaknemo omču oko vrata i onda smo ga odveli u prvu veterinarsku stanicu - navodi Krstić.

Staford je, dodaje Krstić čipovan i pronađen je vlasnik. Međutim, nakon scene sa psom u “Njegošu”, javila su se deca sa povredama.

Čuli smo da je u tom skaknju zadao neke ogrebotine deci. Nisam znao u tom momentu kolike i kome. Pozvao sam hitnu pomoć, policiju, komunalnu policiju i roditelje… Pas nije lajao, nije ujedao. Deca su tek nakon što je metež prošao primetila da nekog pecka prst, neko je bio ogreban i slično - ističe Krstić.

On apeluje na vlasnike pasa koji žive u blizini "Njegoša" u Durlanu da povedu više računa oko svojih ljubimaca da se ne bi desila slična situacija i podseća da je životinjama zabranjen ulaz u dvorište škole.


Hitna pomoć: Deca su lakše povređena i bez ugriza psa

Da pas nije ujedao decu potvrđuju i u niškoj Hitnoj pomoći. Kažu da su 11-godišnjaci lakše povređeni i da su poslata kući.

Jedan dečak je imao ogrebotinu na leđima, dok su druga dva deteta imala kontuzione povrede u vidu hematoma - navode u Hitnoj pomoći.

Kažu da im se naknadno javio još jedan dečak sa povredom ruke.

Podsetimo, jutros oko 9:30 u školsko dvorište OŠ "Njegoš" uleteo je pas koji je povredio nekoliko deteta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Anonimus

    16:46 // 28. 9. 2019.

    Sreca nije covek nosio tregere nego kais. Ko zna sta bi bilo.

  • Zakon ?

    16:19 // 28. 9. 2019.

    Desilo se da pas nekako udje u dvorište i nisu ni on,ni skola krivi,ali neka deca se plaše i to im ne može niko osporiti.Vredja poredjenje psa i dece i stavljanje psećeg života iznad ljudskog.Imajte malo mere,dragi vlasnici i ljubitelji pasa.PreterujeteTreba uvesti rigorozan zakon o brizi za kućne ljubimce i sprovoditi ga.Kriv je vlasnik psa.

  • objektivno

    11:25 // 28. 9. 2019.

    Da postoji zakon koji kaze da je vlasnik duzan da prijavi da je pas pobegao,uprotivnom pas ce biti odveden u kafileriju - do ovoga ne bi doslo.

    • videla zaba

      15:57 // 28. 9. 2019.

      Cemu minusi,hoces da cuvas psa i sve zivo maltretiras,on ti je najpreci,a zivoti ljudi ne? Izopacenost ili snobizam? VIDELA ZABA GDE SE KONJI KUJU PA I ONA DOGLA NOGE.Izvrsiti kontrolu svih domacinstava u gradu i videti ko cuva pse, i sprovoditi zakon.Postadosmo taoci bahatih i bezobraznih vlasnika pascadi,postadosmo pseci grad.SRAMOTA.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: