Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 21. 12. 2018.

| Hronika

Direktor policije: Za udes voza i autobusa najverovatnije odgovoran vozač "Niš ekspresa"

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
rebić
Ispituje se da li je vozač bio u psiho-fizičkom stanju za vožnju; foto: policija

Premda još nije okončana istraga, kako kaže direktor policije Vladimir Rebić, propust vozača autobusa doveo je do sudara sa vozom kod Donjeg Međurova. Rebić potvrđuje da je u nesreći poginulo petoro putnika, a da je 27 teže i lakše povređeno.

Istraga, navodi Rebić, ide u smeru utvrđivanja da li je vozač Niš ekspresovog autobusa ispunjavao psiho-fizičke uslove.

U ovom trenutku imam informacije da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa. Istraga će utvrditi da li je tako. Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho-fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta - rekao je Rebić.

Direktor policije je ukazao da su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo došli na lice mesta i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu, povređene prebacili u Klinički centar Niš.

Podsetimo, u sudaru voza i autobusa Niš ekspres, koji se desio jutros oko 7:30 u Donjem Međurovu, 3 osobe su poginule na licu mesta, a još dvoje je preminulo u niškom Kliničkom centru. Inače, u KC-u je zbrinuto više od 30 putnika koji su se nalazili u autobusu kojeg je voz praktično presekao napola.

Povređene je obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je rekao da je još dvoje 16-godišnjaka u teškom stanju i da se lekari bore za njihov život.

Gradsko veće Niša je subotu, 22. decembar, proglasilo Danom žalosti u Nišu zbog tragedije koja se dogodila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ice Rock

    22:09 // 23. 12. 2018.

    Da li je je kriv vozac ili ne , to sada vise i nije bitno. Mladi zivoti su izgubljeni i nista ih vise vratiti ne moze...
    Samo jedno je sigurno: NESRECA SE NE BI DESILA DA JE POSTOJALA (ISPRAVNA) RAMPA!
    Ko god iz gradske uprave je na bilo koji nacin povezan sa odlukom da se ne izgradi rampu na kobnom mestu i nakom decenija vapaja lokalnih stanovnika, moze da se zavarava i tesi koliko hoce.

  • Pera Peric

    11:49 // 22. 12. 2018.

    Sta bi bilo da je ovo obicna raskrsnica, a ne pruzni prelaz? Ko bi vam tad bio kriv? Vozac autobusa se nije zaustavio da proveri da li prolazi voz, iako je imao znak stop. Na ovakvim raskrscima voz je taj koji ima prednost i autobus je MORAO da stane. Naravno da rampe treba da postoje, i to jeste propust drzave i gradske uprave, ali to nikom ne daje za pravo da ne postuje propise.

  • Nina

    01:17 // 22. 12. 2018.

    Ako pružni prelaz nema rampu,sigurno ima znak pored puta da je priznao prelaz,voz koci od 800-1.500m.
    Moguce je da postoji krivina ili tunel,te vozač nije video voz,a i pri prilazu pruznom prelazu,masinovodja je obavezan da svira...(zvucni signal).Tako da je najverovatnije kriv vozač autobusa.
    Saučešće,porodicama nastradalih....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: