Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:55, 29. 12. 2015.

| Hronika

Direktorka osumnjičena da je falsifikovala doktorsku diplomu

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Policija

Niška policija podnela krivičnu prijavu protiv Ljiljane Urošević, bivše direktorke Inkubator centra, zbog sumnje da je koristila lažne fakultetske diplome holandskog fakulteta, a da je falsifikovala i njihove prevode na srpski.

Kako je rečeno novinarima "Južnih vesti", protiv nje su podnete prijave za tri krivična dela - "prevara u službi", "falsifikovanje isprave" i "navođenje na overavanje neistinitog sadržaja".

Postoji osnovi sumnje da je ona falsifikovala uverenje univerziteta iz Roterdama u Holandiji, o stučnoj spremi doktora ekonomskih nauka - piše u krivičnoj prijavi.

S obzirom da je na osnovu toga bila postavljena za direktora Inkubator centra, preduzeća čiji je osnivač Grad Niš, ona je, kako piše u prijavi ostvarila "protivpravnu imovinsku korist od 2,1 miliona dinara".

Iako nema zvanične potvrde, najverovatnije je reč o iznosu koji je ona primila kao platu dok je bila direktor ovog gradskog preduzeća.

Kako je novinarima rečeno u Inkubator centru, Uroševićeva je njima dostavila samo kopiju prevoda svoje diplome iz Holandije, a po njihovim informacijama i to je sporan detalj. Tačnije, sumnja se da je ona dostavila prevod falsifikovane diplome.

Kontaktiran je fakultet. Oni su isprva bili uvređeni jer neko proverava njihove diplome, ali su brzo utvrdili da osoba sa tim imenom i prezimenom nije studirala kod njih - kažu u Inkubator centru.

Novinari nisu uspeli da kontaktiraju Uroševićevu, jer ona više ne koristi stari službeni broj telefona, a u toj firmi i u kabinetu gradonačelnika nemaju njen novi broj.

Prema podacima sa njenog Fejsbuk profila ona je studirala na Saxion fakultetu, na čijem sajtu piše da je "jedan od najvećih univerziteta u Holandiji".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • za neobaveštene

    09:35 // 30. 12. 2015.

    MA ljudi nije to ništa za neobaveštene posetiti stranicu

    http://protecta.org.rs/public_docs/inkubator.pdf
    I SVE CE VAM BITI JASNIJE

  • Dejan

    07:25 // 30. 12. 2015.

    Vlada Srbije je 2014. god., formirala ENIC/NARIC centar pri Min. Prosvete, koje ima zadtaka da vrsi priznavanje diploma stecenih u inostranstvu, zarad, nastavka skolovanja ili zaposljavanja u Srbiji. To je deo evropskog obraz.sistema i postoje u celoj Evropi. Oni su prava adresa, da se sistemski utvrdi ovo o cemu pricate. Kada proverea ide preko ovog tela svi su obavezi da odgvore `` bey ljutnje``

  • Bosko Jovanovic

    16:00 // 29. 12. 2015.

    Zato je i opstao JAK Inkubator centar.Strucnjak pa nema.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: