Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:34, 26. 3. 2015.

| Hronika

Divljali kejom i uništili dvadesetak mladica

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
mladice
Uništeno 8 mladica hrasta i desetak lipa

Dok su idući nišavskim kejom od Gabrovačke reke do pešačkog mosta kod Toplane izgrednici lomili sve na šta su naišli, nisu zaobišli ni čitav drvored mladica sa 8 hrastova i desetak lipa. Nakon saslušanja četvorice, policija osumnjičila samo jednog.

mladice-kej Mladice polomljene daleko ispod krošnje, što smanjuje mogućnost da neka preživiDivljanje duž celog kilometra koje se dešavalo oko sat vremena posle ponoći i lomljenje kanti za smeće uzbunilo je građane koji su vandalizam prijavili policiji.

Kako je policija saopštila, "radi utvrđivanja svih okolnosti" bila su privedena 4 mladića koji su, kako se sumnja, bili u istom društvu, ali je krivična prijava za uništenje i oštećenje tuđe stvari podneta protiv jednog od njih. 

Jezivo je gledati to polomljeno drveće koje je za nekoliko godina trebalo da svima nama ulepša okolinu. Vidi se nečija strašna bahatost i bezobzirnost. Nadam se da će počinioci biti uhvaćeni - kaže naš čitalac.

Polomljene-mladice Građani zgroženi ovim činom Polomljene mladice jutros su zatekli radnici "Gorice" koji ih inače svakodnevno po dolasku na posao obilaze. Zgroženi time što su videli i oni su odmah obavestili policiju i inspekcije. Hrastove su zasadili pre 2 godine, a lipe jesenas.

Pomoćnik direktora za poslove sektora "Zelenilo" ovog preduzeća Slobodan Đorđević kaže da je štetu teško izmeriti.

Sama sadnica košta oko 5 do 6 hiljada dinara po sadnoj jami, ali ako bi se sračunala dugoročnost, šteta je mnogo veća. Setili smo se da "Toplana" ima kamere i otišli da proverimo snimke. Nadam se da ćemo utvrditi ko su počinici, u suprotnom podnećemo prijave protiv N. N. lica - kaže Đorđević.

Objašnjava da je uništene mladice teško vratiti u život jer su sve polomljene daleko ispod krošnje. Ako postoji mogućnost da neka od njih preživi, svakako ne bi mogla da ostane u drvoredu, već bi zbog njenog nepravilnog oblika u koji bi izrasla, morala da bude na slobodnoj površini. 

vandali

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • momir

    10:59 // 27. 3. 2015.

    Kakva bahata vlast , takva bahata i nevaspitana omladima . Nista nije slucajno sve je uzrocno posedicno . Ti momci treba da budu primorani da posade duplo vise sadnica od onih koje su unistili

  • Matija Nikezic

    23:25 // 26. 3. 2015.

    Al su surovi

  • Igor Razvigor

    21:07 // 26. 3. 2015.

    Koliko košta sadnica? Da li ja umem da čitam? Da li su to sadnice iz tropskih šuma? Kako jedna "sporedna vest" otkrije mahinacije i mućke.

    • Nadnicar

      08:57 // 27. 3. 2015.

      U cenu sadnice je uracunat i rad. Nabavka, transport, iskop, zatrpavanje i odrzavanje. Steta je mnogo veca nego sto se misli. Strasno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: