Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:54, 21. 4. 2021.

| Hronika

Do kraja nedelje pojačana kontrola brzine na srpskim putevima, vozači na radaru 24 sata

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
radar kontrola brzina foto saobracajna policija
Akcija kontrole brzine u naredna 24 sata; foto: Saobraćajna policija;

U sklopu akcije “Spid maraton” saobraćajna policija će do kraja nedelje meriti brzinu automobila na srpskim putevima, kako navode u saopštenju, svim raspoloživim ručnim i radarima u sistemima video-nadzora, kao i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

“Spid maraton” je deo međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije “ROUDPOL”, pojasnila je Zagorka Cvetković iz Uprave saobraćajne policije. radar kontrola brzina foto saobracajna policija Na radaru vozači na srpskim putevima; foto: Saobraćajna policija;

Akcije pojačane kontrole saobraćaja sprovodi se od ponedeljka i trajaće sedam dana, a u prva dva dana saobraćajna policija otkrila je ukupno 6.261 prekršaja prekoračenja brzine i 1.939 drugih prekršaja - saopštavaju iz policije.

Neprilagođena brzina je, kako je istakla Cvetkovićeva, najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima ima poginulih, a poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine je u porastu.

Uprkos sveobuhvatnim kontrolama i velikom broju otkrivenih prekršaja i dalje veliki broj vozača svakodnevno ugrožava i sebe i druge učesnike u saobraćaju prekoračujući dozvoljenu brzinu kretanja vozila - rekla je Cvekovićeva.

Cilj akcije je dosledno sankcionisanje svih vozača koji budu zatečeni u prekoračenju brzine, pojasnila je ona, i upozorila da čak i malo povećanje brzine drastično pogoršava posledice saobraćajne nezgode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera

    08:03 // 22. 4. 2021.

    A jel mere brzinu i konjskim zapregama po gradu?. Pitam za drugara, da mu kažem da uspori malo konje koji jure po gradu!

  • Vozac

    03:13 // 22. 4. 2021.

    Sjasite bre vise sa nase grbace, jurite malo ove pobesnele funkcionere sto divljaju gde stignu!

  • Brižni

    23:26 // 21. 4. 2021.

    Ma šta Vam je ljudi,oni samo brinu za našu bezbednost.Ovakav harač nikad nije bio.Turci su bili mala deca za ove zlotvore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: