Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:30, 13. 12. 2017.

| Hronika

Doktorka Vojne bolnice falsifikovala recepte, pa preprodavala lekove

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
Vojna bolnica
Preprodavali lekove dobijene iligalno; foto: M. Z.

Zbog sumnje da je lekarka iz niške Vojne bolnice popunjavala recepte na ime pacijenata koji imaju otvorene kartone u ovoj ustanovi, a potom iz 2 apoteke podizla lekove u njihovo ime, pa ih preprodavala pacijentima jedne privatne klinike, kako kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu Niš, uhapšena je juče, a sa njom još 3 osobe koje se sumnjiče da su joj u tome pomagale.

Vojna lekarka S. P. se sumnjiči da je, dodaju u Tužilaštvu, pojedine lekove dobijene na sporan način, preprodavala po jeftinijoj ceni pacijentima privatne klinike u vlasništvu A. P, a neke od lekova koji se ne uzimaju na recept, kompenzovala nezakonito izdatim receptima.

Sama ili preko kolege iz Vojne bolnice, osumnjičena je podizala lekove iz apoteka na spornim receptima, a osim toga, u apotekama je podizala i dijetetske suplemente i lekove koji se ne izdaju na recepte, tako što je izdavala recepte na druge lekove u protivrednosti ovih suplemenata - navode u Tužilaštvu.

U koordinaciji policije i Vojno-bezbednosne agencije četvoro osumnjičenih je uhapšeno juče, a krivične prijave biće podnete i protiv 3 osobe koje su učestvovale u malverzaciji, od čega su dve zaposlene u Vojnoj bolnici.

Svim osumnjičenima se, dodaju, stavlja na teret zloupotreba službenog položaja.

Podsetimo, ovo nije prvi put da policija uhapsi zaposlene niške Vojne bolnice, jer je prošle godine, zbog malverzacije, uhapšeno 5 lekara ove ustanove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natali

    20:47 // 13. 12. 2017.

    Ovo je samo vrh ledenog brega. Na zapadu lekari specijalisti nemaju ni trećinu imovine i "zarade" kao ovi naši specijalisti i direktori klinika...koji postignu za 24 sata da rade u bolnici,predaju na fakultetu i da imaju privatne ordinacije. Odakle sve to?

    • Ja sam.

      21:22 // 13. 12. 2017.

      Na zapadu imaju 3put vecu zaradu za isti posao. I da, ovde ljudi postignu vecu zaradu kad rade odgovorniji posao, na vise mesta i pritom se bave svojim poslom u svakoj prilici, pa i na odmoru. Ako vam je to cudno, zapitajte se sta ste vi postigli sem ostavljanja zajedljivih komentara na stranicama tipa Juznih vesti.

    • Natali

      18:33 // 14. 12. 2017.

      @Ja sam. Živim van Srbije tri decenije. Po profesiji sam farmaceut,radim u kontroli kvaliteta rada apoteka u jednoj skandinavskoj zemlji.Tačnije inspekciji. Zadovoljna sam svojim životom i karijerom ali prezirem dupli moral,neodgovornost,i podržavanje lopovluka! Tu režem! Tu oduzimam licencu bez diskusije.

    • Branka

      16:13 // 24. 3. 2018.

      I ja se cudim, kada se poslu prima mito kao sto rade nasi lekari ne treba im privatna praksa!

  • Marko Janic

    19:53 // 13. 12. 2017.

    Doktorka je OK. Danas svi prodaju ono sto mogu i imaju. Profesori diplome, doktori lekove itd. I hapse tek ponekog. Ali ko će da hapsi ove što hapse. Jer i on i trguju. Srećna Vam Nova.

  • Ricardo

    18:14 // 13. 12. 2017.

    Velki posao za male pare.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: