Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 10. 2. 2024.

| Hronika

Droga, nasilje u porodici i imovinski kriminal - najzastupljenija krivična dela u Pirotskom okrugu

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
policija, nis, januar 2023, foto jelena misic 2
Navode da je registrovan manji broj krivičnih dela; foto: Jelena Mišić

Na području Policijske uprave u Pirotu u januaru je najveći broj izvršenih krivičnih dela bio u vezi sa drogom, nasiljem u porodici i imovinskim kriminalom, ali kako navode, registrovan je manji broj krivičnih dela u odnosu na isti mesec prošle godine za 46%.

Kako su saopštili iz pirotske policije, na teritoriji tog okruga evvidentirana su 14 krivična dela sa nepoznatim učiniocem, a policijaci su rasvetili 11 slučajeva.

Najveći broj izvršenih krivičnih dela je iz oblasti opšteg kriminaliteta sa najzastupljenijim krivičnim delima u vezi sa drogom, nasilja u porodici i imovinskog kriminala. Nije bilo težih krivičnih dela, a registrovan je višestruko manji broj krivičnih dela protiv imovine (32:9) - navode iz Policijske uprave.

Uhapslili su 5 osoba koji su kao članovi krimnalne grupe izvršili više krivčnih dela.

Pretresanjem stanova i drugih prostorija osumnjičenih, policijski službenici su pronašli i oduzeli 4 putnička vozila, 11 mobilna telefona, dva laptopa, novac u iznosu od 20.900 evra, jednu ručnu bombu, 7,38 grama kokaina i druge predmete. Svi su privedena nadležnom tužilaštvu i određen im je pritvor do 30 dana - kažu iz policije.

Policija KOSTA Ističu jedan slučaj; Ilustracija; foto: A. Kostić U oblasti suzbijanja narkomanije, 11 puta su zaplenili opojne droge, a ističu slučaj zaplene preko 128 kilograma marihuane, koju su pronašli kod turskog državljanina sakrivenu u tri kutije u teretnom vozilu na graničnom prelazu Gradina prilikom izlaska iz Srbije. Navode da su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, procesuirana su 9 lica za 9 krivičnih dela u vezi sa drogom, od kojih je 7 uhapšeno.

U nastavku akcije suzbijanja iregularnih migracija, izvršili su preko 1.400 kontrola u objektima za koje se sumnjalo da se u njima kriju migranti, 6.870 kontrola vozila i 8.920 lica. Navode da su sprečili ulazak 239 migranata.

Policijski službenici PU Pirot su u januaru uhapsili jedno lice zbog osnova sumnje da je u kombi vozilu prevozio 21 državljanina Avganistana i doneli su rešenje o zadržavanju za 5 lica koja su se takođe bavila ilegalnim prevozom migranata - saopštili su iz policije.

U oblasti javnog reda i mira, evidentirali su je neznatno veći broj prekršaja u odnosu na januar 2023. godine (7:9), a prekršajne prijave su podnete protiv 11 ljudi i, kako kažu, nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

U saobraćaju na putevima, u januaru su se dogodile 11 saobraćajne nezgode što je za dve manje u odnosu na uporedni mesec, ali je broj nezgoda sa nastradalim licima veći - u 6 nezgoda lakše povređeno deset osoba.

Iz Policijske uprave u Pirotu ističu da nije bilo nezgoda u kojima su učestvovala deca do 14 godina i da je “očuvano je stabilno stanje bezbednosti dece u saobraćaju”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zavetnici Pirot

    11:11 // 12. 2. 2024.

    Samo jako!

  • Darko

    21:18 // 11. 2. 2024.

    Srbija ne sme da stane...

  • direktno iz Vojnegovac

    14:04 // 11. 2. 2024.

    na zapadu ništa novo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: