Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 12. 4. 2021.

| Hronika

Dva pešaka iz udesa na Vizantijskom bulevaru i dalje na intenzivnoj nezi

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
Hitna sanitet
Nezgoda se dogodila juče; Ilustracija; foto: A. Kostić

75-godišnja žena i 80-godišnji muškarac iz Niša, na koje je juče naleteo automobil na pešačkom prelazu na Vizantijskom bulevaru i dalje su životno ugroženi, navode iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš, i oboje su smešteni na odeljenje Intenzivne nege Klinike za anesteziju u toj ustanovi.

Oni su juče nakon nezgode, kako kažu iz UKC, primljeni u tu ustanovu i odrađena im je hitna dijagnostika, nakon koje je utvrđeno da oboje imaju višestruke ortopedske i neurohirirške povrede.

Kod pacijentkinje dominiraju teške povrede ekstremiteta, karlice i glave, zbog čega je priključena na aparat za veštacku ventilaciju, trenutno je stabilno, ali je neposredno životno ugrožena i u teškom stanju. Kod pacijenta se uglavnom radi o teškim povredama glave, te je zbog toga i on odmah po prijemu, priključen na aparat za veštacku ventilaciju i životno je ugrožen - saopštavaju iz UKC.

Podsetimo, nezgoda se dogodila juče oko 14:30 na pešačkom prelazu, koji se nalazi nedaleko od tržnog centra Roda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • N.C

    17:19 // 12. 4. 2021.

    Kružni tok je SMRT za pešake! Čekaju pešaci da im se smiluje neko da se zaustavi da mogu da pređu ulicu. Više puta sam lično doživeo škripu guma i sirenu na pešačkom prelazu niko neće da se zaustavi a tek da uspori.

  • Ivan

    15:26 // 12. 4. 2021.

    Samo kod nas se pešački prelazi nalaze na 5 metara od velikih raskrsnica i kružnih tokova. Tu vozači više gledaju saobraćaj nego pešake.

  • Gradjanin

    14:22 // 12. 4. 2021.

    Ljudi, nesreću nije izazvao bahati klinac ili neko sa besnim automobilom, već žena od 50 god koja je nakon nesreće samo što nije doživela srčani udar. Da li je brzo vozila, koristila telefon ili je nešto treće posredi treba policija da utvrdi.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: