Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 16. 8. 2019.

Dvogodišnje dete preminulo na Vlasinskom jezeru

Za poslednjih 5 godina 16 pljački u naselju Očevici svedoče da lekari nisu izašli na teren; Ilustracija; foto: A.K.

Dvogodišnje dete preminulo je sinoć oko 20 sati na Vlasinskom jezeru, saznaju Južne vesti. Očevici tvrde da su zvali lekare iz Crne Trave i Surdulice, ali da oni nisu izašli na teren, pa je do surduličkog Doma zdravlja dete prebačeno privatnim vozilom. Dežurni lekar crnotravskog Doma zdravlja kaže da je ljude savetovao da pozovu Surdulicu jer on nije imao slobodnog vozača, ali da je napomenuo da ga ponovo zovu ukoliko ne stupe u kontakt sa drugim lekarima. U surduličkom Domu zdravlja zasad ćute, a iz Tužilaštva kažu da je u toku obdukcija u vranjskom Zdravstvenom centru.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Vera

    13:28 // 16. 8. 2019.

    Nema lekara,nema medicinskih sestara,nema sanitetlija,nema opreme...zabranjeno zapošljavanje,a ministar zdravlja se leči u inistranstvu.A tragedije...

  • igor

    14:09 // 16. 8. 2019.

    a ministar u neverici...kako je ovo moguce kad smo na vrhuncu napretka?! E to je prava slika Srbije a ne led rasveta na novom klinickom centru!

  • Gaga

    13:35 // 16. 8. 2019.

    Ne mogu da verujem šta sam.pročitala.Srbija u 21.veku!Sramota, horor,..

    • Milisav

      23:32 // 16. 8. 2019.

      Da dodam. Opština Merošina u Domu zdravlja, NEMA internistu. Dosadašnji je u penziji, a DRŽAVA ne dozvoljava zapošljavanje novog!?

  • Nenad Milojević

    14:09 // 16. 8. 2019.

    Kakvi su to botovi koji na ovakvu vest i ove komentare mogu da lupaju negativne reakcije????

  • sve je isto samo njega nema

    15:16 // 16. 8. 2019.

    Saucesce porodici.Tragedija ugasio se mladi ljudski zivot.
    jel to ta Srbija koja napreduje istim tempom zadnjih 30 godina i po istom model

  • Marija A

    15:13 // 16. 8. 2019.

    Super...ti u Crnoj Travi,koga si lecio u tom momentu,divlje svinje i medvede, jer koliko se secam iz skorasnjeg priloga o CT svi se zivi iselili, pa nisi mogao na teren? A vi Surdulicani, vise vas je lekara i sestri nego stanovnika u toj varosi,sram da vas bude.....svojim bih kolima licno krenula detetu da pomognem da sam lekar...pljujem na vas,bagro.

    • Rod

      18:09 // 16. 8. 2019.

      Sramota. Sta je radila nacelnica surdulicka? Strasno

    • Nexus

      18:57 // 16. 8. 2019.

      Pa nisu pesaka odvezli dete nego kolima. Sta bi im tinpomogao sa tvojim vozilo kad su vec imali svoja

  • Jela

    17:15 // 16. 8. 2019.

    Da. Pre par gidina se utopio momak. Kad su ga izvukli na obalu davao je znake zivota. Da mu je na vreme pruzena strucna pomoc danas bi bio ziv. Nazalost, nema hitne pomoci ni usred turisticke sezone a kamo li van nje. Ambulanta radi, ako se ne varam, dva puta nedeljno.
    Vlasina nije Kopaonik... nebitni,bedni jug Srbije. Daleko od Beograda...

  • Nn

    14:00 // 16. 8. 2019.

    Ma šta ih briga. Ko da će neko da odgovara zbog toga ili da se neko odozgo potrese pa zaposli još ljudi, nabavi još saniteta.. Nema leba od toga, nego daj da se asfaltira nešto, tu je lova.

  • Ivan

    18:17 // 16. 8. 2019.

    Šta je sa tim novim helihopterima?
    Nekad se beše za dete iz N.Pazara dizao helikopter,pa beše i pao.....
    A da ovo je dete verovatno Srpske nscionslnosti!!!!

  • Istina i sud

    21:49 // 16. 8. 2019.

    Ljudi o cemu se ovde prica!? ZC Surdulica je kriminalna banda na celu sa direktorom. Centar je u fazi raspadanja,anarhija i nestrucnost. Dugovanja su preko 60 miliona dinara,dolaze im na naplatu tuzbe osoblja koje su izbacili iz ZC Surdulica.Oni su jedinstven primer u svetu,tamo je sveopsti haos! PRINUDNA UPRAVA I HAPSENJA, TO JE RESENJE.

  • Logitech

    20:09 // 16. 8. 2019.

    Umesto sto većina prdi po internetu, bolje se pokrenite protiv ove bager, posto ovde nije reč o pojedincu. Taj lekar ako je u seoskoj ambulanti, ne sme da napušta radno mesto, za to služi hitna. A to sto su sve sami “doktori” i “najbolji studenti” nepostojecih fakulteta na celu države, to je pravi problem. Devojčica je još jedna žrtva naše zajedničke nesposobnosti i pokvarenosti.

  • Ouzo

    21:40 // 16. 8. 2019.

    Jad,beda,nenarodna,nepismena,neradnicka vlast ,ispiraci mozga sa pinka,uzimaju danak!
    Iskreno saucesce porodici !

  • istina

    22:48 // 16. 8. 2019.

    nase zdravstvo je propalo odavno strasno jadno detence maleno nedao bog nikom

  • Milica Jovanović

    22:59 // 16. 8. 2019.

    Saučešće porodici! Vlasinsko jezero teritirijalno pripada surduličkoj opštini, zašto u jeku sezone ne postoji celodnevna pokrivenost pružanja zdravstvene zaštite, nego ambulanta radi 2x nedeljno. Lekar u CT ne može da pokriva i taj teren, a pogotovu ako je sam u smeni.

  • Stojko

    19:23 // 16. 8. 2019.

    G-dine LONČAR, da li ste potrešeni tragičnim događajem? Ili vas ne tangiraju vapaji roditelja za lekarskom intervencijom, a još manje smrtni ishod deteta. Tuga do neba.Da nam deca stradaju, na pragu života. Zbog vaše nesposobnosti. Ali, džaba priče. Vas je u fotelju ministarsku ustoličio predsednik Vučić i rezon je vaš - Njemu odgovaram, a o narodu, savesti i obrazu svom, ne razmišljam.

  • РОДОЉУБ

    12:11 // 17. 8. 2019.

    Изабрани предсавници народа:Слушам вести да је хитна помоћ интервенисала 34 пута у року од 24 сата у Београду, од тога толико и толико на отвореном простору. У Црној Трави и Сурдулици требало је за протекла 34 месеца једном да интервенише и спаси живот детету од 2 године. Хите помоћи тсмо нема, нема опреме, исход трагедија. ДА ЛИ ДА СЕ СВИ ИЗ ЦРНЕ ТРАВЕ ПРЕСЕЛЕ У БЕОГРАД, МИНИСТРЕ И ОСТАЛА ЕЛИТО?

  • Jelena

    08:56 // 17. 8. 2019.

    Sram vas bilo "lekari" da ne pomognete detetu, bez obzira kome na papiru stoji da treba da pomogne. Sta, dobili bi otkaz da spasete dete? Uzas. Ne idite na Vlasinsko jezero necete dobiti pomoc!

    • RODOLJUB

      17:20 // 17. 8. 2019.

      Ministre preseliti u Crnu Travu, ostale iz vlasti u Surdulicu, a nrod u Beograd. To je pouka koju nam šalje vlast.

  • Lekar

    19:43 // 16. 8. 2019.

    Ovo je stručni a ne organizacioni problem. Šta je mogao lekar opšte prakse da uradi detetu od dve godine koje se guši? Za ovakav problem potreban je pedijatrijski ili bar opšti anesteziolog. I da su lekari izasli na teren samo bi mogli da rade transport. Za retke medicinske situacije potrebno je biti blizu klinika da bi moglo nešto da se uradi....

    • Doktorka Milka

      08:41 // 18. 8. 2019.

      Ministar zdravlja završava svoj drugi mandat mada je učestvovao u planitranja spasavanja obolelog novorođenčeta iz Novog Pazara, kada je sedam ljudskih života izgubljeno u trensportu helikopterom! Vlada ne reaguje što većina gradova u Srbiji nema dovoljno sanitetskih vozila! Tragično je da se čeka obdukcioni nalaz za preminulo dete kako bi se opravdali katastrofalni propusti.U zemljama sa razvije

  • Stojan Petrović

    17:22 // 17. 8. 2019.

    Godinama pričam da opštini Crna Trava treba da se doda Vlasinsko jezero. Surdulica je predalo ali politika to ne daje. Svakako da direktorka DZ Vlasotince treba da podnese ostavku iz moralnih razloga bar. Običnog kieonika mora da ima nije to nuklearna fizika pobogu. U Crnoj Travi 25 zaspolenih a samo 7 lakara? Pa valjda treba da je obrnuto da ima više lekara nego pomoćnog osoblja koje ništa ne rad

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: