Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:20, 22. 3. 2021.

| Hronika

Dvojica carinika na Graničnom prelazu Gradina uhapšena zbog korupcije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Policija FOTO Aleksandar Kostić
Hapšenje na Gradini: Ilustracija; foto: A. K.

Zbog sumnje da su oštetili budžet Srbije prilikom carinjenja robe na Graničnom prelazu Gradina, policija je uhapsila dvojicu carinika, među kojima je i jedan od šefova na ovom graničnom prelazu.

Kako saopštavaju iz policije, uhapšeni su 47-godišnji E. P. zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem i 53-godišnji S. V. koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.

Sumnja se da je S. P, zaposlen u Carinskoj ispostavi na Graničnom prelazu Gradina, pod uticajem E.P, koji je jedan od odgovornih lica ove Carinske ispostave na navedenom graničnom prelazu, u martu ove godine izvršio pregled vozila jednog muškarca koji je prevozio rezervne delove za kamione i nakon carinjenja dela sporne robe naveo da je to roba za lične potrebe, uprkos tome što je znao da takva vrsta robe ne može biti carinjena u "skraćenom postupku“ - saopštavaju iz policije.

Objašnjavaju da je na ovaj način S.P. pribavio korist vozaču u vidu privilegije za uvoz robe trgovačkog karaktera u Srbiju mimo važećih propisa i pričinio štetu budžetu Republike Srbije u iznosu carine koja nije obračunata i naplaćena za višak robe.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Hapšenje su izvršili policajci iz Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Upravom granične policije i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivanaa

    16:49 // 11. 4. 2021.

    jel to pisete o 11397? otpad ovog drustva na platnom spisku svih bus-svercera iz turske svakog utorka smena zna se jednom neka isto to tuzilastvo pregleda autobuse nakon pregleda na gradini...a pare uzimaju u kafani preko sve organizovano do tancina...olos drustva dok carinu takvu ne uniste nista od postenog rada

  • Gradina

    13:36 // 26. 3. 2021.

    Pogrešne su vam godine. E.P. ima 53 godine S.P. 47

  • Kole Savin

    13:05 // 25. 3. 2021.

    Da je svet onakav kakvog pokušavaju da nam prikažu trebali bi smo bili srećni kada država napravi tako nešto, ali pošto svet nije ni približno onome što nam govore mediji onda senameće pitanje šta u stvari stoji iza tog hapšenja?Uvek kada se uhapsi neki državni činovnik to je zato jer on ne odgovara vladajućem režimu i na to mesto postaviti poslušnog režimu,a narod veruje medijima! Poz. i mislite!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: