Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:05, 28. 6. 2017.

| Hronika

Dvojica maskiranih napali sina načelnika Gradske uprave

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Jani
Janićevog sina presrela dvojica sa fantomkama; foto: JV/V. Milić

Sina Ljubiše Janića, načelnika niške Uprave, 24. juna pre ponoći susrela su dvojica sa fantomkama na glavama ispred zgrade u kojoj živi, na Bulevaru Nemanjića u Nišu. Jovana Janića, kazao je načelnik, zastrašivali su i psovali.

Janićev sin se u subotu vraćao iz grada sa devojkom, kaže načelnik, a u neposrednoj blizini zgrade Fonda za razvoj su “dvojica sa fantomkama izašli iz žbuna i pokoškali se sa njim”. Maskirani muškarci su ubrzo pobegli, dodaje, a njegov sin je odmah pozvao policiju koja je izašla na lice mesta.

Na sreću, kaže Janić, njegov sin nije povređen, ali je susret bio “traumatičan”.

Znači to nije lični obračun sa njim, jer zašto bi stavili maske. Oni su se malo tu pokoškali, a pošto se devojka uključila u borbu, oni su pobegli. Moj sin nije iz nekog kriminalnog miljea, on je doktor medicinskih nauka, lekar je po struci, nije ih ničim izazvao, niti on ima bilo kakav sukob sa nekim - priča Janić.

On sumnja da su njegovog sina napali zbog posla kojim se bavi i da time neko želi da pošalje poruku da je “nedodirljiv”.

Kako su kazali u niškoj policiji, tužilac se izjasnio da u ovom napadu “nema elemenata krivičnog dela”.


Janić: Sramota za tužilaštvo

Zbog posla kojim se bavi, ali i zato što njegova supruga radi kao koordinator Poreske policije, Janić sumnja da je ovaj incident “pritisak na neku buduću radnju ili odluku koju treba da donese”.

Meni je nepojmljivo da je dežurni tužilac jednostavno rekao “pa dobro, nisu napadnuti njegovi roditelji nego on”. To nije obična tuča. Šta je trebalo da izvuku pištolj i nož pa da ih tamo pobiju, pa da tužilac nađe za shodno da izađe i preduzme nešto. To je sramota za tužilaštvo i takav postupak je stvarno za svaku osudu - ističe Janić.

Iako sumnja da mu se nešto sprema i da neko “preko dece na koju su svi najslabiji” hoće da izvrši pritisak na njega, Janić kaže da će svoj posao nastaviti da radi po zakonu.

U niškoj policiji su potvrdili da su u noći 24. juna dve nepoznate osobe “pokušale fizički da napadnu mladića i devojku, a potom im pretili”.

Policija je odmah po prijavi izašla na lice mesta i preduzela sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti i konsultovala tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela - kažu u policiji.

U Osnovnom javnom tužilaštvu kažu da je dežurni zamenik o ovom slučaju obavešten telefonom i da im još ništa u pisanoj formi nije dostavljeno od policije, pa nisu mogli da potvrde da u ovom slučaju zaista i nema elemenata krivičnog dela. Dodaju i da su maskirani muškarci Janićevom sinu psovali majku, ali da nije bilo fizičkog kontakta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bata Petrović

    12:57 // 29. 6. 2017.

    Jel i ovog Lambrozo postavio na mesto načelnika?

  • Zoran

    03:13 // 29. 6. 2017.

    To su neki "kompletni idioti" kad napadaju nocu maskirani fantomkama.

  • Smuk

    13:13 // 28. 6. 2017.

    Alo , be , junaci sa fantomkama ... deca nikada nisu kriva !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: