Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:38, 18. 1. 2018.

| Hronika

Džunić bez optužnice duže od pola godine od hapšenja

Autor:S. MarkovićIzvor:Južne vesti
Boban Džunić
Hoće li biti oslobođen ili optužen?; foto: Arhiva JV

Ni 7 meseci od kako je bio uhapšen zbog sumnje da je, dok je bio predsednik Opštine Palilula, iz ove Opštine proneverio oko 3 miliona dinara, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, protiv gradskog odbornika Srpske napredne stranke Bobana Džunića nije podignuta optužnica.

Nakon 30 dana pritvora, posle hapšenja u policijskoj operaciji “Signal”, Džunić se vratio u odborničku klupu Skupštine grada, a redovno učestvuje i u stranačkim aktivnostima.

Ipak, kako kaže portparol Višeg javnog tužilaštva Vladimir Stanojević, optužnica nije podignuta jer je istraga još u toku.

Istraga je i dalje u toku, tako da zasad nema optužnice - rekao je Stanojević.

Podsetimo, juna 2017. godine, u velikoj policijskoj operaciji “Signal”, između ostalih, uhapšen je i donedavni direktor Elektrodistribucije i bivši predsednik Opštine Palilula Džunić.

Njemu se stavlja na teret da je u vreme dok je bio predsednik Opštine Palilula proneverio oko 3 miliona dinara iz projekta Evropske unije "Living green". Nakon hapšenja, Džuniću je bio određen pritvor od 30 dana, međutim, zbog bola u grudima, on je bio prebačen u niški Klinički centar, gde je proveo jedan dan. Pritvor je ukinut nakon 30 dana, kada su, kako su tada rekli u Višem sudu, saslušani svi svedoci za koje je bilo procenjeno da bi Džunić mogao da utiče na njih.

Inače, novinarima Južnih vesti su i novembra u Tužilaštvu rekli da rade na ovom slučaju, a za Džunića postoje 2 puta - ili će tužilaštvo podignuti optužnicu, koju bi Sud trebalo da potvrdi, ili će krivičnu prijavu odbaciti, nakon čeka bi ovaj funkcioner SNS bio oslobođen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Арчибалд Рајс

    20:34 // 18. 1. 2018.

    Баш сам изнанађен. Веома сам изненађен. Ма да ли је могуће ?

  • Insajder

    19:06 // 18. 1. 2018.

    Hapse politicare da bi ih zastitili od iznude, ili se nagode sa tuzilastvom. Niko ne sme u ovoj zemlji nista da poseduje.

  • Numancia

    18:46 // 18. 1. 2018.

    Tuzilastvo po meri EU,kojoj,navodno ,tezimo.A,da,a istraga je uvek u toku,pa neki od istrazitelja odu i u penziju ili odu na drugo radno mesto.
    Lepo rece,jednom,Zoran Krivokuca:Kad nesto neces da resis,ti ga BALKANIZUJ !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: