Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:57, 9. 6. 2017.

| Hronika

Džuniću određen pritvor do 30 dana

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
džunić
Boban Džunić iza rešetaka; foto: FB

Nakon što je bivši predsednik Opštine Palilula i doskorašnji direktor “Elektrodistribucije” Niš Boban Džunić uhapšen zbog sumnje da je proneverio oko 3 miliona dinara dok je bio na čelu Opštine, u Višem sudu kažu da mu je određen pritvor do 30 dana.

Portparolka Suda Iva Popović navodi da je jedan od razloga zbog kojeg će Džunić biti u pritvoru mogućnost da utiče na svedoke, ali i reakcija javnosti na težnu krivičnog dela za koje se tereti.

Njemu je pritvor određen po 2 osnova. Prvi je mogućnost uticaja na svedoke, a drugi je vezan za 2 uslova koji moraju da budu ispunjeni: to što mu se stavlja na teret krivično delo za koje mu preti kazna preko 10 godina zatvora, ali i zbog uznemirenja javnosti na težinu i posledice krivičnog dela koje mu se stavlja na teret - kazala je Popovićeva.

Podsetimo, Boban Džunić je uhapšen pre 2 dana u policijskoj operaciji “Signal”, zbog sumnje da je preko projekta Evropske unije “Living green” proneverio oko 3 miliona dinara.

Inače, u ovoj akciji, uhapšen je veliki broj ljudi sa juga Srbije zbog zloupotreba službenog položaja, pranja i falsifikovanja novca, malverzacija, krijumčarenja izbeglica i drugih krivičnih dela.


Džuniću pozlilo u pritvoru

Zbog navodnog bola u grudima i sumnjom na anginu pektoris, Džunić je iz pritvora prebačen u Klinički centar, piše u listu Danas.

Njemu je, piše u ovom listu, pozlilo sinoć nakon saslušanja i dodaju da su u Kliničkom centru kazali da još čekaju završetak analiza i dijagnostiku.

Nakon toga bi, piše u Danasu, trebalo da bude odlučeno da li će Džunić biti lečen u Kliničkom centru ili će se lečiti izvan bolnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • peca

    14:56 // 10. 6. 2017.

    Ajde da se kladimo da će da ga puste... bez ikakvih problema!

  • Haralampije

    23:45 // 9. 6. 2017.

    Aa. malo šetnja u lakovane cipele bez pertle.

  • Posmatrac

    18:56 // 9. 6. 2017.

    A, nanogica??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: