Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 3. 9. 2020.

| Hronika

Ekološki inspektori obavili kontrolu nakon požara na Mramorskom brdu, rezultati za sada nepoznati

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
goex
Vatrogasci dugo gasili požar; foto: S. Đ.

Gust i crn dim koji se juče nadvio nad Nišom zbog požara u magacinu fabrike "Goeks" na Mramorskom brdu, uznemirio je brojne građane koji se boje da je reč o ekološkom incidentu i da je možda to što se tu skladište boje i lakovi ugrozilo njihovo zdravlje. Iz Ministarstva za zaštitu životne sredine kažu da su ekološki inspektori izašli na teren i obavili nadzor, ali nema odgovora da li su bojazni nekih građana osnovane.

To što se dim video iz celog Niša i okoline, kao i činjenica da se u magacinu skladište boje i lakovi, mnogi su protumačili kao moguću ekološku katarstrofu. Neka ekološka udruženja na društvenim mrežama govorila su o tome da takvo sagorevanje ima lošeg uticaja na vazduh, te da može biti toksično.

Međutim, zvaničnih informacija, niti upozorenja nema.

Iz Ministarstva za zaštitu životne sredine samo su potvrdili da je inspekcija bila u kontroli, ali ne i šta su oni utvrdili i da li ima opasnosti po životnu sredinu ili zdravlje građana.

Obaveštavamo Vas da su republički inspektori, istog dana po izbijanju požara, izvršili vanredni inspekcijski nadzor lokacije operatera Proizvodno trgovinskog privrednog društva GOEX d.o.o. Prokuplje u opštini Merošina, Niš. S obzirom da je ispitivanje uzroka požara kao i posledica još uvek u toku, odgovore na ostala pitanja ćemo Vam dostaviti naknadno - odgovorili su iz Ministarstva.

Nema informacija ni o tome šta je uzrok požara. Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju, koje je nadležno za ovaj slučaj, kažu da im još uvek policija nije dostavila izveštaj.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    01:48 // 4. 9. 2020.

    Toliko su nam strucni i inspektori i vestaci- da im je sve "nepoznato".... a, mi se u medjuvremenu nadisasmo otrova koji su odande otisli u vazduh.....

  • Filozof mislilac

    22:10 // 3. 9. 2020.

    Okrivite Djilasa i opoziciju!

  • Mara

    19:32 // 3. 9. 2020.

    Čudno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: