Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:58, 13. 6. 2020.

| Hronika

Eksplozija u kući u Prokuplju, sumnja se na curenje gasa iz plinske boce

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
kuća
Kuća u kojoj se desila eksplozija; Foto: Lj. M.

Kuća porodice Radonjić na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša pretrpela je veliku štetu nakon eksplozije koja se desila noćas kada se iz za sada neutvrđenih razloga dogodila jaka detonacija. Policija i vatrogasci su izlazili na teren i utvrđuju se okolnosti koje su dovele do ovog incidenta, a samo zahvaljujući velikoj sreći, niko od ukućana nije povređen.

Kako saznajemo u policiji, njima je slučaj prijavljen oko sat vremena po ponoći, kada je ekipa sa vatrogascima izašla na teren.

Napravljen je zapisnik, još uvek su nejasne sve okolnosti kako je došlo do eksplozije. Ono što se pretpostavlja je da je uzrok curenje gasa iz plinske boce, u sobi gde se desila eksplozija je bio zamrzivač, pa prvi rezultati govore da je došlo do varničenja i da je detonaciju izazvao iscureli butan-gas – saznajemo u policiji.

Komšije koje je tokom noći probudila iznenadna i jaka detonacija, još uvek su u neverici, a oštećenje je, osim Radonjićeve kuće, koja je više od pola urušena, pretrpeo i jedan automobil, a polomljena su i stakla na prozorima susednih kuća. Većina njih sumnja da je eksploziju izazvalo curenje gasa iz plinske boce. eksplozija 2 Unutrašnjost kuće potpuno oštećena; Foto: Lj. M.

Koliko ja znam, tokom dana je komšija punio bocu i nameštao je na svoj plinski rešo u kući. Moguće da je butan-gas iz boce koji je teži od vazduha, cureo tokom noći, a da je varnica nekog uređaja, pretpostavljam zamrzivača proilikom paljenja i gašenja izazvala eksploziju. Drugog objašnjenja nemam. Ipak, najvažnije je da su svi živi i zdravi jer da je neko boravio u toj prostoriji, sigurno ne bi preživeo – tvrdi komšija Radonjića.

I sami vlasnici kuće su potvrdili da imaju plinsku bocu, ali sumnjaju da je ona izazvala detonaciju i kažu da je za njih ovo misterija jer je boca praktično neoštećena. eksplozija 1 Velika šteta nastala od detonacije; Foto: Lj. M.

Još uvek nismo zaspali kada se iznenada začulo zujanje, a odmah zatim i jaka eksplozija. Bili smo u sobi koju od dnevne, u kojoj se desila detonacija, deli samo hodnik. Ostali smo u šoku nekoliko sekundi, a onda smo ustali i istrčali iz kuće. Odmah nakon toga izašle su i komšije, svi smo bili u čudu – priča vlasnica kuće u kojoj se desila eksplozija Zorica Radonjić.

Budući da za sada nema zvaničnih potvrda šta je izazvalo eksploziju, pojedini žitelji ovog dela grada čak sumnjaju da je možda do eksplozije došlo usled neke zaostale bombe bačene tokom NATO agresije, jer je na samo desetak metara i prokupačka kasarna, koja je bila jedna od prvih meta 1999. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Филип

    21:35 // 14. 6. 2020.

    Да је исцурео гас, било би и видних трагова запаљења

    • DrMr

      19:12 // 15. 6. 2020.

      Plin gori izuzetno cisto, pored toga, eksplozija je kratkog vremena, predmeti ne stignu da se zapale, zato i nema nikakvih tragova, sto opet govori da je vrlo verovatno plin u pitanju.

  • Milos

    20:45 // 13. 6. 2020.

    Boca ima los ventil ili je isti ostao otvoren, kada iscuri dovoljno gasa i isti ispuni sobu, varnica koju pravi prekidac za paljenje svetla ili nesto drugo i....buum...

    • Goran

      22:16 // 13. 6. 2020.

      Nisi li ti slučajno vršio uviđaj pa znaš,ili si neki majstor profesionalac?

    • Dragan Masic

      12:00 // 14. 6. 2020.

      Iscureo plin to je sigurno mada kako ga nisu osetili a i sama nastala steta od eksplozije je ogromna.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: