Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:17, 24. 3. 2023.

| Hronika

Ekspresna odluka tužilaštva: za 5 dana odbačena krivična prijava protiv Aleksandra Vučića

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
prokupački sud
Tužilaštvo odbacilo prijavu protiv Vučića za samo 5 dana

Uz obrazloženje u kome se konstatuje da ne postoje sumnja da je izvršio krivično delo koje mu se krivičnom prijavom stavlja na teret, te da od strane podnosioca prijave "nije dostavljen nijedan materijalni dokaz koji bi potkrepio iznete navode", beogradsko Više tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu Uspravne Srbije protiv Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela "ugrožavanje teritorijalne celine" iz člana 307 Krivičnog zakonika.

Krivična prijava protiv Vučića je odbačena za samo 5 radnih dana, potpisao je zamenik višeg javnog tužioca Nikola Uskoković, što je za Dragana Dobrašinovića, predsednika Uspravne Srbije i podnosioca prijave, neverovatna brzina i, po njemu, potvrda da "samostalno tužilaštvo" nije ni više, ni manje od produžene ruke svog stvarnog šefa Aleksandra Vučića. odbačena krivična prijava Odluka tužilaštva o odbačenoj krivičnoj prijavi; Foto: Lj. M.

U obrazloženju koje ulazi u istoriju tužilačkog beščašća i servilnosti, konstatovano je da ne postoje osnovi sumnje da je Aleksandar Vučić izvršio krivično delo koje mu se krivičnom prijavom stavlja na teret. Ovo naravno nije tačno, ali je to mnogo manje važno od nastavka kratkog i žalosnog obrazloženja iz koga se može videti da za VJT "ovaj nepotpisani plan nijednom svojom odredbom, a prema tome ni odredbom člana 2 evropskog plana za normalizaciju nije u suprotnosti sa preambulom Ustava Republike Srbije" - kaže Dobrašinović.

Dodaje da ni za Više javno tužilaštvo, kao ni za njegovog šefa Vučića nema ni najmanje sumnje da suštinsku autonomiju Kosova i Metohije u okviru suverene države Srbije propisanu našim Ustavom treba tumačiti kao saglasnost na nezavisnost i teritorijalni integritet lažne države Kosovo*, koja je definisana takozvanim evropskim planom o normalizaciji, a koji je Aleksandar Vučić u celini prihvatio 27. februara 2023. u Briselu. dragan dobrašinović krivična prijava ekspresno odbačena, Dobrašinović najavljuje žalbu Apelacionom sudu; foto: JV

Uspravna Srbija će, nakon ovog tragikomičnog rešenja Višeg javnog tužilaštva, iskoristiti zakonsku mogućnost i u roku od 8 dana uputiti obrazloženi prigovor Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, u pokušaju da se, bez obzira što veoma dobro znamo ko su, šta su i čiji su, dođe do jedine zakonite i pravedne odluke - krivično-pravnog procesuiranja i sankcionisanja Aleksandra Vučića - naglašava Dobrašinović.

Pre nekoliko dana, nakon krivične prijave protiv predsednika Srbije, Uspravna Srbija je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu inicirala postupak za lišenje Aleksandra Vučića poslovne sposobnosti po službenoj dužnosti.

Traže da se, u skladu sa zakonom po službenoj dužnosti, sprovede odgovarajući postupak i, nakon neuropsihijatrijskog veštačenja, Vučić liši poslovne sposobnosti i, ukoliko nađe za neophodno, sud donese rešenje o njegovom smeštanju u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu na 30 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Macanlija

    10:07 // 25. 3. 2023.

    Nisam iznenadjen ovim pravim potezom gospodina Dragana.Naprotiv, jer sin legendarnog ucitelja i nastavnika Krusevicke osmogodisnje skole pok. Vucete imao je od koga da nasledi sve sto je ljudsko i patriotsko.Nadam se da ce gradjani, a narocito ucenici Krusevicke skole i njihove porodice, znati da se oduze svom bivsem nastavniku, tako sto ce na sledecim izborima glasati za Dragana.

  • Marko

    13:50 // 24. 3. 2023.

    Svaka cast Dobrašinoviću! Ima moj glas!

  • Miki

    12:44 // 24. 3. 2023.

    U ovom slučaju podržavam odluku tužilaštva.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: