Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:49, 13. 11. 2018.

| Hronika

Funkcioneri iz Blaca osumnjičeni za primanje mita pušteni da se brane sa slobode

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Blace centar foto lj.m.
Načelnik je smenjen, a predsednik Skupštine je i dalje na svojoj poziciji; Blace centar; foto: Lj.M.

Nakon što su krajem avgusta uhapšeni zbog sumnje da su od predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice Blace tražili i primili mito od 3.000 evra, tražeći ukupno 15.000 kako bi na sednici Skupštine menjali upravljačku strukturu u Veterinarskoj stanici, načelnik Opštinske uprave Zoran Milutinović i predsednik Skupštine Miloš Vasiljević su pušteni iz pritvora i trenutno se od ovih optužbi brane sa slobode.

Kako saznajemo u lokalnoj samoupravi u Blacu, Milutinović je nedugo nakon hapšenja smenjen sa mesta načelnika Opštinske uprave, dok je Vasiljević i dalje na funkciji predsednika Skupštine i njegova uloga u čitavom ovom slučaju je još nejasna, s obzirom na to da je tokom primopredaje novca na licu mesta uhapšen samo Milutinović, a da je Vasiljević uhapšen nešto kasnije na sasvim drugoj lokaciji.

Odmah nakon hapšnja, odbornička grupa koju čini nekoliko stranaka i koja podržava Vasiljevića u lokalnom parlamentu, izdala je saopštenje u kome su tvrdili da se “njegovo hapšenje kosi sa svim zakonima Srbije”, kao i da je čitav slučaj s njim u vezi ispolitizovan.

Inače, nakon hapšenja, funkcioneri iz Blaca su saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Nišu u okviru Višeg javnog tužilaštva, po čijem nalogu ih je policija i uhapsila u saradnji sa BIA-om.

U Tužilaštvu su tada rekli da su oni uhapšeni nakon predaje sume od 3.000 evra, ali da je ukupna tražena suma bila 15.000 evra, kao i da je M. R, predstavnik malih akcionara Veterinarske stanice, ranije već uplatio 480.000 dinara na različite račune koje su mu dali uhapšeni funkcioneri.

Posle saslušanja, osumnjičenima je određen pritvor do 30 dana, a po isteka tog roka, pritvor im je još jednom produžen, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: