Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:40, 12. 2. 2015.

| Hronika

Ginekolog se potukao i hteo da operiše pijan

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
IMG-2150.JPG
Lekar Kliničkog centra pijan izazvao tuču

Niški lekar Bratislav Todorović u ponedeljak uveče je na dežurstvo u Ginekološko-akušerskoj klinici došao pijan. Iako je alkometar pokazao 2,09 promila, doktor je insistirao da obavi kiretažu i potukao se sa obezbeđenjem.

Sudeći prema izveštajima medicinskog osoblja koje je tada bilo na klinici, doktor Todorović je izazvao svojevrsan skandal.

Kako je Južnim vestima potvrdio direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović, ovaj ginekolog je na dežurstvo došao u alkoholisanom stanju i odbijao da ode kući iako ga je obezbeđenje upozoravalo da ne bi trebalo da radi.

Postupajući po zakonskoj proceduri, zatražili su od njega da se podvrgne alko-testu kojim je utvrđeno da lekar u krvi ima 2,09 promila alkohola u krvi. Posle toga radnici Službe obezbeđenja zamolili su ga da napusti kliniku, ali on ih je fizički napao i izazvao tuču, zbog čega je pozvana i policija - priča Radovanović.

Dok su svi čekali policiju doktor Todorović je hteo pacijentkinji da uradi kiretažu. Radovanović kaže da je čak i ušao u ordinaciju, ali da ga je dežurna sestra sprečila da započne intervenciju, a usprotivila se i pacijentkinja.

Kako nam je rečeno, lekar je i sa njima dvema pokušao da se fizički obračuna. Čak je u jednom trenutku, izjavili su prisutni, doktor Todorović pokušao da na silu odvuče pacijentkinju u svoju lekarsku sobu, ali je stigla policija i sprečila ga u nameri - kaže Radovanović.

Kolegijum Kliničkog centra odlučio je da suspenduje Todorovića i privremeno ga udalji s posla, a formirana je i komisija koja će započeti disciplinski postupak.

O ovom incidentu je Radovanović, kako kaže, lično obavestio ministra zdravlja Zlatibora Lončara, a niška policija, kako nam je potvrđeno, podnela je prekršajnu prijavu protiv lekara zbog narušavanja javnog reda i mira.


Već poznat policiji

Doktor Bratislav Todorović hapšen je i novembra 2013. godine zbog sumnje da je od supruga jedne pacijentkinje zatražio mobilni telefon. Njegovi zahtevi su bili toliko detaljni da je telefon morao da bude i određene boje i karakteristika.

Nedavno je Apelacioni sud u Nišu doneo pravosnažnu presudu i Todoroviću odredio kaznu zatvora od godinu i po dana.

Kako pojašnjava direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović, ta presuda nikada nije stigla u upravu niške bolnice, pa je Todorović morao da bude vraćen na posao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pedja Rajk

    22:34 // 15. 2. 2015.

    Ups. Anaestezija je data lekaru umesto pacijentkinji

  • Tanja iz Hannovera

    13:09 // 15. 2. 2015.

    Sta ce ovaj covek "doktor" u bolnici?Zar nije vec osudjen za mito?!On bi trebalo da je u zatvoru i bez licence za rad,sramota za Kliniku i sudstvo!Alo bre ljudi ovde ispastaju zene u muci i sreci!!

  • mm

    22:26 // 13. 2. 2015.

    Uzalud je bilo sta pisati, taj ce uskoro opet raditi isti posao na istom radnom mestu. Na zalost.

    • Danijela djoric

      19:59 // 29. 11. 2019.

      U Pirotu je sad ,zbog njega je mojoj sestri bebi stalo srce

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: