Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:23, 8. 3. 2016.

| Hronika

Gojko Veličković oslobođen optužbi za krađu socijalne pomoći

Autor:D. MarinkovićIzvor:Južne vesti
Gojko Veličković
Zvanično - nije kriv za krađu; Gojko Veličković, arhiva JV

Nakon što je prethodno bio osuđen na 10 godina zatvora zbog krađe socijalne pomoći, Viši sud u Leskovcu je bivšeg gradonačelnika tog grada Gojka Veličkovića oslobodio svih optužbi.

Veličković je, piše u konačnoj presudi, oslobođen zbog - nedostatka dokaza.

Istom presudom u istom slučaju i iz istog razloga je oslobođena optužbe za krivično delo "zloupotrebe službenog položaja u pomaganju" i bivša odbornica u Skupštini Leskovca Marina Arsić, dok je preostalih četvoro učesnika u takozvanoj aferi „socijala“ dobilo zatvorske kazne u trajanju od 4 do 6 godina.

Na po 6 godina zatvora su osuđeni bivši načelnik gradske Uprave za finansije Božidar Stojanoivć, bivši šef Opšte službe Bratislav Popović i bivša Veličkovićeva sekretarica Jelena Mitić - za "produženo krivično delo u saizvršilaštvu", dok su Marina Đokić i Slađana Đuričić osuđene na po 4 godine zatvora zbog krivičnog dela "zloupotreba službenog položaja u pomaganju".

U kaznu će se, kako je napomenuto u saopštenju, uračunati vreme provedeno u zatvoru u kome su tokom istrage bili svi učesnici afere osim Veličkovića.

Podsetimo, tužilaštvo u Leskovcu je avgusta 2006. godine podiglo optužnicu protiv grupe funkcionera zbog sumnje da su 2004. i 2005. godine učestvovali u krađi 10.8 miliona dinara namenjenih jednokratnoj pomoći najugroženijim Leskovčanima.

Juna 2011. godine je Viši sud izrekao zatvorske kazne, te je Gojko Veličković bio osuđen na 10 godina zatvora. Ali Apelacioni sud je zatim poništio tu presudu i vratio predmet na ponovno odličivanje.


Ko je Gojko Veličković?

Veličković je bio poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Opštine Leskovca kao član Socijalističke partije Srbije od 1994. do 1997. godine, kada je zbog sukoba u lokalnom SPS-u smenjen.

Po drugi put je bio predsednik Opštine Leskovac od 2003. do 2006. godine, ali kao funkcioner Socijalističke narodne stranke Branislava Ivkovića.

Krajem 2012. godine postavljen je za pomoćnika gradonačelnika Leskovca, kao član Srpske napredne stranke, a od aprila 2014. godine je direktor Gradske autobuske stanice u Leskovcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Ristovic

    08:15 // 14. 3. 2016.

    Ne treba tako govoriti,to sto je bio Predsednik nije bio nadlezan da kontrolise rad referenata i naloge za isplatu jer on nije ni poznavao lica kojima se dodeljivala pomoc.

  • Nenad Zdravkovic

    00:17 // 9. 3. 2016.

    Alal vera samo NapreDNO.A sad ga stavite da bude ministar za rad i socijalnu zastitu,ima covek iskustvo.Samo NapreDNO.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: