Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 1. 5. 2024.

| Hronika

Gradilište nove zgrade u Panteleju: Žičana ograda pala na ženu i dete

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Gradilište
Policija utvrđuje zašto zaštitna ograda nije bila dovoljno dobro zaštićena; foto: JV

Na gradilištu u niškoj Ulici Radoja Domanovića gde će na svega 4 ara biti izgrađena nova višespratnica, otkačila se zaštitna žičana ograda i povredila 44-godišnju ženu koja je sa detetom šetala na pešačkoj stazi. Iz policije kažu da još uvek utvrđuju sve okolnosti zbog kojih je došlo do pada ograde.

Gradilište i zaštitna ograda nalaze se tik uz stazu za pešake, pa je, prema rečima očevidaca bilo nemoguće nezgodu izbeći.

Iz niške policije su saopštili da im je slučaj prijavljen oko 20 sati u utorak, 30. aprila i da utvrđuju sve okolnosti zbog kojih je zaštitna ograda pala, a takođe kažu da je žena zbrinuta u Univerzitetski-klinički centar.

Iako iz niškog Kliničkog centra kažu da je žena iz Niša zadobila lakše telesne povrede i da je nakon pregleda ortopeda otpuštena na kućno lečenje, stanovnici ovog dela Panteleja strahuju zbog loše postavljene zaštitne ograde i smatraju da slične ili teže nezgode tek mogu uslediti.

Reč je o parceli koja se nalazi na svega 4 ara, a na kojem će nići, kako kažu stanovnici ovog dela grada, 10. zgrada za svega godinu dana.

Južne vesti su već pisale kada su počinjali radovi na postavljanju temelja i mukama građana sa nedostatkom zelenih površina u ovom delu Panteleja.

Investitor Gradilište se nalazi tik uz pešačku stazu; foto: JV Naime, kako su stanirali tada rekli, investitoru sa čijeg gradilišta se sada žičana ograda otkačila i povredila ženu, ta zgrada neće biti prva u ovoj ulici, a zbog toga što na prethodnim nije ispoštovao zakonski minimum zelenila, obećao im je da će to kompenzovati zelenom površinom na ovoj parceli.

Obećanje nije održano, a problemi ovih Nišlija, koji nemaju park u kome će se njihova deca igrati, nazvani su “rekla-kazala”.

Kada su na tom terenu mašine, bager i radnici počeli sa postavljanjem temelja, građevinsku dozvolu za radove investitor nije imao.

Poslednje dve promene u APR-u tiču se građevinskih dozvola, međutim, nijedna ne podrazumeva parcelu na kojoj će nići ova zgrada, već na drugu ulicu koja je spojena sa Ulicom Radoja Domanovića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stefan Stojanović

    09:06 // 2. 5. 2024.

    SNS investitor je zaštićen,neće njemu ni policija ništa...

  • Ja

    21:18 // 1. 5. 2024.

    Ko je kupio od tog investitora taj se usrecio, ono sto vam pokaze u pocetku posle debelo izmeni naravno u svoju korist. A o problemima sa kvalitetom izrade necu ni da pricam.

  • Кими

    20:56 // 1. 5. 2024.

    Таман посла да се остави неко зеленило. Бетонирајте све. Нека се види да бар бетона имамо, ако већ недостаје мозга и грађевинских дозвола. Битно је да градоначелница да одобрење, каква грађевинска дозвола. Коме је то још битно. А ви, грађани Ниша, наставите да дајете легитимитет овој "напредној" власти.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

I? Kvo ce bidne u četvrtak iznad Univerzitet? Beli dim ili crni dim?

Qgo čitalac

Tekst: O rektoru iza zatvorenih vrata - Jovan Stepanović dobio najviše glasova Senata

Pronađite nas na: