Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:46, 7. 5. 2011.

| Hronika

Hapšenja po Nišu, Vranju i Surdulici

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
ilustracija

NIŠ, VRANJE, SURDULICA - Srpska policija uhapsila je 24 osobe zbog sumnje da su počinile čitav niz krivičnih dela. 

Među privedenima, osim velikog broja službenika Policijske uprave Priština i Niša, nalazi se i veći broj građana sa juga Srbije.

U prilično kratkom saopštenju MUP Srbije, navodi se da su oni uhapšeni "zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, primanje mita, zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem".

Slobode su lišeni policajaci Dejan Bogosavljević (43) iz Niša i Valentina Petković (39) iz Vranja. Uhapšen je i Oliver Dinić (44), za koga se u saopštenju MUP navodi da je "šef Službe za građanska stanja Gradske uprave u Nišu". Međutim, iako je Južnim vestima iz nezvaničnih izvora potvrđeno da je Dinić radnik gradske uprave, prema podacima sa sajta Grada Niša on ne obavlja funkciju koju navodi MUP, a portparol gradonačelnika nije odgovarao na telefonske pozive.

Uhapšeni su i Zoran (52) i Slavica Trajković (50) iz sela Zagužanje u opštini Surdulica, Gorica Marković (56) iz Niške Banje i Sanja Mitić (42) iz Niša.

Policija navodi da postoje osnovi sumnje da je jedan od uhapšenih policajaca iz Prištine u periodu od kraja 2009. do oktobra 2010. godine, bio organizator grupe gore navedenih građana, koja je nezakonito pribavljala nove, biometrijske lične karte i pasoše građanima sa teritorije Kosova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • hector

    09:10 // 9. 5. 2011.

    jel mogu da se nagode? ono da ostanu u kucnom pritvoru?

  • Орао пао

    09:25 // 8. 5. 2011.

    Апсолутно подржавам акцију државних органа у борби против организованог криминала, ово је банда, треба преиспитати и рад свих начелника и шефова у ПУ Ниш, ПУ Приштина, ПС Мерошина /одакле је све и почело/. Господо из унутрашње контроле МУПа, у Мерошини нисте до краја одрадили свој посао и нисте похапсили све које сте требали, већ пар полицијских службеника а има их бар још петорица који под хитно треба да се нађу иза решетака. Испитајте одакле појединим службеницима ПС Мерошина /садашњим и пензионисаним/ толико богатство да граде куће, да возе добра кола итд.

  • Milos

    00:50 // 8. 5. 2011.

    Podrzavam hapsenja i nadam se da ce biti strogo kaznjeni ukoliko se utvrdi da su krivi.
    Ne zelim da zbog odredjenog broja ljudi niskog morala i kriminalnih grupa bude dovedeno u pitanje moje kretanje Evropom bez viza!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: