Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 26. 7. 2018.

| Hronika

Uhapšen direktor i još troje funkcionera Direkcije za javni prevoz

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
petronijevic
Petronijević nekada u studiju Južnih vesti

Zbog zloupotreba prilikom nabavke ekološkog autobusa i štete od skoro 7,5 miliona dinara koju su naneli preduzeću, uhapšeni su, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša Saša Petronijević, kao i predsednik i članovi Komisije za javne nabavke ovog preduzeća.

Malverzacije oko kupovine autobusa na gas koštale su slobode, pored Petronijevića i I. C, G. S i S. R. Svo četvoro, kako navode iz Tužilaštva, sumnjiče se da su naneli finansijsku štetu preduzeću prilikom sprovođenja otvorenog postupka javne nabavke autobusa na CNG.

direkcija Hapšenja u Direkciji; foto: JV arhiva

Prema imenovanima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, u kom periodu će biti saslušani od strane postupajućeg Tužilaštva - saopštavaju iz VJT.

Hapšenje se dogodilo po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, a u saradnji sa UKP, Posebnom jedinicom za borbu protiv korupcije i Bezbedonosno-informativnom agencijom.

Podsetimo, Južne vesti su još pre 5 meseci pisale o spornoj kupovini ekološkog autobusa koji je plaćen preko 80.000 evra, a putnike je prevozio samo nekoliko meseci jer se ubrzo pokvario. Popravljen, izašao je na ulice pa je opet završio u garaži, a Direkcija je krila servisnu knjižicu “problematičnog” autobusa.

Prema zvaničnim podacima beloruski autobus marke “maz” kupljen je polovan, prešao je 380.000 km, promenio je 4 vlasnika, pa je parama građana Niša za 9,4 miliona dinara kupljen odlukom sada već uhapšenih čelnika Direkcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SUMNJICAV

    02:18 // 31. 7. 2018.

    Zamislite samo koliko je para otislo na popravke autobusa koji nisu ni videli majstora a kao bili na servis

  • Mislim stvarno...

    13:33 // 27. 7. 2018.

    Ko je zadužen za praćenje rada Direkcije i kako je moguće da se sve ovo desi bez neke gradske kontrole Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj koji kontroliše direkciju i njen rad, zar pored tolikih pomoćnika u tom sekretarijatu može da se desi ovako nešto, o čemu je ovde reč!

  • max

    07:00 // 27. 7. 2018.

    Blago si ga Guski koliko je jak , ima da napravi fabriku u Džagistanu i nikom ništa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: