Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 29. 9. 2021.

| Hronika

Hapšenja u Kuršumliji, Pirotu i Leskovcu osumnjičenih za organizovanje ilegalnog klađenja

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kladionica
Kontrolisana 64 objekta; foto: MUP

Zbog sumnje da su neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima i onlajn klađenje, policija je uhapsila 16 osoba među kojima su i one sa juga zemlje - iz Pirota, Kuršumlije i Leskovca. Krivične prijave podignute su protiv još 31 osobe, a u akciji policije u 17 mesta širom zemlje, zaplenjeni su automati, računari, oprema za klađenje, kao i preko 1,2 miliona dinara i skoro 2.000 evra.

Na jugu su uhapšeni 52-godišnji S. M. i 30-godišnji A. F. iz Kuršumlije, 49-godišnji Piroćanac D. P. i 41-godišnji S. S. iz Leskovca, a pored njih, uhapšeni su i osumnjičeni u Somboru, Žablju, Novom Sadu, Mokrinu, Smederevu, Bajmoku, Baču, Čurugu, Velikoj Plani i Kragujevcu. novac Zaplenjo preko milion dinara i skoro 2.000 evra; foto: MUP

Oni se terete da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima, kao i preko sredstava elektronske komunikacije, dok su, kako se sumnja, novac od uplata igrača prisvajali i ulagali ga u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću. Protiv još 31 osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile isto krivično delo - saopštavaju iz policije.

Akcijom policije, u saradnji sa Ministartvom finansija - Upravom za igre na sreću i nadležnim tužilaštvima, kontrolisana su 64 neregistrovana objekta, a o hapšenjima se oglasio i ministar Aleksandar Vulin

Ilegalno klađenje je pljačka budžeta, ali sa sobom povlači i neprijavljene radnike, ilegalnu prodaju alkohola, cigareta. Igrači ne mogu biti sigurni da će im dobitak biti isplaćen, a država je sigurna da će se porezi i doprinosi izbegavati. MUP je po prvi put pokrenuo organizovanu akciju borbe protiv ilegalnih kladionica i nastaviće sa njihovim iskorenjivanjem - rekao je Vulin.

kladionica Uhapšeno 16 osoba, četvorica sa juga; foto: MUP Svi uhapšeni se terete za krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Policija je u neregistrovanim objektima, saopštavaju, pronašla i oduzela 175 automata za igre na sreću, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, televizore, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • direktno iz Vojnegovac

    19:21 // 1. 10. 2021.

    Babušnica do Tokia

  • direktno iz Vojnegovac

    12:40 // 1. 10. 2021.

    fali nam još samo Boža zvani Pub

  • gasa

    19:22 // 29. 9. 2021.

    Babusnica?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: