Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:29, 30. 9. 2021.

| Hronika

Hapšenja u Pirotu zbog sumnje za malverzacije prilikom izgradnje "Adrenalin parka"

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
policija ilustracija
Uhapšene 4 osobe; foto: A. Kostić

Zbog sumnje da su lažirali dokumentaciju o završetku radova prilikom izgradnje "Adrenalin parka" u Pirotu, iako oni nisu bili gotovi, policija je uhapsila 4 osobe. Među uhapšenima su vlasnik firme koja je izvodila radove, kao i članovi komisije za tehnički pregled i osobu koja je bila nadzorni organ. Firmi Zlatko Jovanović iz Pirota koja je izvodila radove je, saopštavaju iz MUP-a, isplaćeno preko 2,7 miliona dinara za radove koji nisu bili izvršeni.

Uhapšeni su 64-godišnji M. S, nadzorni organ prilikom izgradnje "Adrenalin parka“, 65-godišnji S. K. i 53-godišnji Z. N. iz komisije za tehnički pregled tog parka i oni se terete da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok je 65-godišnji Z. J, vlasnik građevinskog preduzeća iz Pirota uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i 51-godišnji muškarac P. P, nadzorni organ prilikom izgradnje "Adrenalin parka“ koji se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja, Z. J. je u ime preduzeća "Zlatko Jovanović" sačinio dokumentaciju u kojoj je bilo navedeno da su svi radovi završeni, a koju su overili M. S. i P. P., dok su S. K. i Z. N. u Zapisniku o tehničkom pregledu konstatovali da su radovi izvedeni u celosti i u skladu sa projektnom dokumentacijom, predračunom i predmerom iz ugovora, bez vidnih nedostataka, na osnovu čega je izvršeno plaćanje preduzeću "Zlatko Jovanović" - saopštavaju iz MUP-a.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine, iskorišćavanjem službenog položaja i nevršenjem službene dužnosti, preduzeću Zlatko Jovanović pribavili korist u iznosu od 2.759.518 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Podsetimo, "Adrenalin park" pored Zatvorenog bazena u Pirotu je zvanično otvoren krajem 2017. godine, a on je sagrađen preko projekta koji Sportski centar u Pirotu zajednički realizovao sa partnerom iz Bugarske u okviru Programa prekogranične saradnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prijatelj

    12:19 // 2. 10. 2021.

    Konačno da pohvataju lopove, onako nekvalitetni radovi, lopovska firma, lopovski nadzor... trebalo je još ranije. Nego ih ima još...

  • Opet nedužni stradaju

    00:48 // 2. 10. 2021.

    Bukvalno možete svojim očima da vidite da je taj park izgrađen i kako može da bude da je pribavio te pare kad je za te pare i izgrađen park?? Bukvalno ste imali javno projekat i da je tako i urađeno i da je to bila najniža cena po kojoj je i urađeno. Da li je moguće šta ovi rade da sad hapse ljude koji se bore protiv njih i za ono što vidimo svojim očima da nije tako??

  • Dragan

    21:11 // 30. 9. 2021.

    Nemojte da verujete u ovakve vesti, Zlatko Jovanovic je priveden zato sto se bori protiv zla u Pirotu, protiv mafijaske SNS vlasti koja je srusila legalno izgradjenu i uknjizenu garazu njemu i njegovim komsijama. Sud je stavio privremenu zabranu Gradu Pirotu za izvodjenje bilo kakvih radova u dvoristu zgrade gde su se nalazile garaze i sada mu se kriminalac-gradonacelnik Vladan Vasic sveti.

    • direktno iz Vojnegovac

      12:37 // 1. 10. 2021.

      one garaže kod oš Vuk Karadžić? takozvana Hercegovačka u Pirotu?

    • Marija

      22:49 // 1. 10. 2021.

      U pravu si!I ja sam čula istu priču!Ceo grad zna istu priču!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: