Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:46, 26. 4. 2024.

| Hronika

Hapšenja u Vranju i Bujanovcu zbog krijumčarenja migranata

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
policija, nis, januar 2023, foto jelena misic 2
Trojica uhapšenih; foto: Jelena Mišić

Zbog sumnje da su prošle godine za najmanje 107 iregularnih migranata omogućili nedozvoljen prolazak kroz Srbiju, u Vranju i Bujanovcu uhapšeni su 30-godišnji M. V., 47-godišnji B. N. i 21-godišnji N. T. i protiv njih su podnete krivične prijave.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

M. V, B. N. i N. T. se sumnjiče da su od polovine jula do druge polovine oktobra 2023. godine za najmanje 107 iregularnih migranata, omogućili nedozvoljen tranzit kroz Republiku Srbiju u cilju daljeg nedozvoljenog tranzita i nedozvoljenog prelaska državne granice - navode iz policije.

M. V. i B. N. se sumnjiče da su napravili plan da za novac organizuju prihvat iregularnih migranata koji su na nezakonit način iz Republike Severne Makedonije ili Republike Bugarske ušli na teritoriju Srbije, van graničnog prelaza, a koje je potom, kako se sumnja, prevozio N. T.

Protiv još dvojice 17-godišnjaka biće podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili isto krivično delo.

Oni su, kako se sumnja, u blizini državne granice Republike Srbije sa Republikom Bugarskom, kod Dimitrovgrada, Pirota, Bosilegrada i Besne Kobile, uz pomoć osumnjičenih 17-godišnjaka, organizovali nedozvoljen tranzit iregularnih migranata preko teritorije centralne Srbije do Beograda. Potom su, kako se sumnja, pripadnici ove kriminalne grupe ostvarenu finansijsku korist delili u zavisnosti od njihovog zadatka u ostvarenoj pojedinačnoj radnji - kažu iz policije.

Takođe, prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i dva putnička motorna vozila.

M. V, B. N. i N. T. su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: