Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:54, 29. 11. 2013.

| Hronika

Hapšenje "građevinske mafije" u Vranju

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Jedan od spornih objekata
Jedan od spornih objekata

U Velikoj akciji kriminalističke policije MUP, vranjske policije, u saradnji sa BIA-om u Vranju je danas uhapšeno 7 osoba, koje su osumnjičene da su učestvovale u malverzacijama gradnje bez građevinskih dozvola i tako zaradili 1.8 miliona evra.

Na spisku uhapšenih su šef gradske građevinske inspecije Vesna Jovanović, građevinski inspektor Zoran Cvetković, nekadašnji načelnik opštinske uprave Nebojša Ljubić, direktor "Europetrola" Goran Vučković i suvlasnici firme “7. juli” Dragan Jović i Novica Stošić, kao i Snežana Ristić, sa licencom odgovornog projektanta Inženjerske komore Srbije.

U svom saopštenju poliija navodi da se sumnja da su su Dragan Jović, Novica Stošić i Goran Vučković zaključivanjem ugovora o poslovno tehničkoj saradnji između firmi kojima su rukovodili, bez građevinskih dozvola izgradili 4 objekta u Vranju.

Kako je pojašnjeno, oni su srušili postojeće kuće i na njihovom mestu, suprotno Generalnom urbanističkom planu, izgradili nove lokale. Po proceni Poreske uprave tržišna vrednost novoizgrađenih objekata je preko 200 miliona dinara.

- Time su osumnjičeni za razliku između tržišne vrednosti lokala i troškova izgradnje pribavili protivpravnu imovinsku korist od 177 miliona dinara - navode u policiji.

Ne navodeći detalje, iz MUP-a je saopšteno da su građevinski inspektori osumnjičeni da su sve to omogućili "neobavljanjem svoje službene dužnosti ili prekoračenjem svojih ovlašćenja".


Krivične prijave protiv još 7 osoba

U okviru ove akcije krivičnom prijavom obuhvaćeno je još sedam Vranjanaca, među njima i rukovodioci Vodovoda i Elektrodistribucije u Vranju.

Prijave su podignute protiv građevinskih inspektorki Srbijanke Savić i Snežane Mihajlović, inspektora odseka za preventivnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Odeljenje u Vranju Igora Simovića, tehničkog direktora vranjskog "Vodovoda" Živojina Mitrovića, rukovodioca tehničke pripreme u ovom preduzeću Verice Jović i Bosanke Momčilović, koja u Vodovodu radi kao tehničar saradnik.

Krivična prijava je podneta i protiv Blagoja Pešića, projektanta inžinjerske komore Srbije, Miodraga Zdravkovića, tadašnjega direktor "Elektrodistribucije" i Staniše Pešića, direktora Pogona privrednog društva "Jugoistok" u Vranju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VRANJANAC

    15:30 // 6. 12. 2013.

    Odlicno, sad ih drzite mesec dana u pritvor a onda zbog nedostatka dokaza im platite 999.999.999.999.999 miliona dinara odstete koju cemo mi vranjanci platiti iz svog dzepa.

  • prvoslav milenkovic

    09:02 // 30. 11. 2013.

    Ista stvar i u Nisu.Pogledajte u ulici Macvanskoj kuca bez krova bez struje po ovoj zimi,kome sve to treba u ovom trenutku NADLEZNI ukljucite se.

  • Ninoslav Nikolic

    22:45 // 29. 11. 2013.

    Bravo! BIA. Svaka čast! MUP-u. Konačno su se setili da okrenu glavu i pogledaju Vranje. I da konačno počinju da češljaju. ... odoševljen sam.

    • Makedonka R

      00:02 // 13. 12. 2013.

      Sramota,Vi ste odusevljeni sto kriminalci setaju po ulicu a posteni biznismeni-vredni ljudi su uhapseni,oni radom su uzdigli 7 Juli koji hrani pola Vranje.E ja sam Zgrozena od ovaj cin i vas komentar.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: