Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:58, 16. 8. 2013.

| Hronika

Hapšenje zbog korupcije u "MIN projektu"

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
mirjana-rosul.jpg
Mirjana Rošul, arhivska fotografija; foto: Vreme

Suvlasnica niškog preduzeća "MIN projekt" Mirjana Rošul uhapšena je zbog sumnje da je kroz fiktivna službena putovanja i konsultantske usluge oštetila firmu za preko 30.000 evra.

Niška policija je navela da je Rošul (49) osumnjičena da je u periodu od maja 2007. do novembra 2009. godine izdavala fiktivne putne naloge i zaključivala ugovore o navodnom pružanju konsultanskih usluga sa kikindskim preduzećem "DIS Partner", a da usluge nisu ni izvršene.

Podaci do kojih su došle Južne vesti pokazuju da je Rošul, inače Kikinđanka, sa 37% akcija bila je pojedinačno najveći vlasnik kapitala ove privatizovane niške firme, dok su 36% imali su Stefan, Dušan i Milica Šegrt, rođaci dugogodišnjeg direktora kikindske fabrike "Toza Marković" Dmitra Šegrta.

Pri tom, vredi pomenuti i da je vlasnik i direktor preduzeća "DIS partner" preko koga su, kako se navodi u policijskom saopštenju "prane pare", bio upravo Dmitar Šegrt.

Iz policije je saopšteno da je protiv Mirjane Rošul podneta krivična prijava, a da joj je krivično veće Osnovnog suda u Nišu, nakon saslušanja, odredilo pritvor do 30 dana.

Podsetimo, "MIN projekt", preduzeće koje je poslovalo u okviru MIN Holding korporacije, 29. decembra 2006. godine za 18,2 miliona dinara kupio je konzorcijum koji je predvodio Dmitar Šegrt, koji je nepune 3 godine kasnije preminuo.

"MIN projekt" je trenutno u postupku likvidacije.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • andrej nikolic

    13:13 // 18. 8. 2013.

    smesno. jurei hapse nekoga za 3mil dinara (ni 30.000 eura). a one sto ukrase milione evra nista. koja smo mi drzava. koji su kriterijumi ovde. neki tuzilac ili sudiju prave karijrre na tudjoj nesreci

  • Meda

    08:07 // 17. 8. 2013.

    Ma nije valjda???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: