Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 23. 4. 2015.

| Hronika

Havarija u pirotskom "Tigru", šestoro povređenih

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Tigar-Pirot1.jpg
Prema nezvaničnim informacijama, radnici doživeli strujni udar

Šestorica radnika kompanije "Tigar tajers" u Pirotu povređena su u pogonu "Valjare" usled strujnog udara prilikom intervencije.

Trojica teže povređenih su transportovana u niški Urgentni centar, dok su preostala trojica zadržana na lečenje u pirotskoj Opštoj Bolnici.

Kako je za Južne vesti rekla Emilija Lilić, menadžerka internih komunikacija u kompaniji "Tigar tajers", u četvrtak, u 12:30 došlo je do nestanka električne energije u fabrici, što je izazvalo varničenje.

Šestorica radnika je intervenisalo i tom prilikom su zadobili povrede. Brzom intervencijom lekarskih ekipa povređeni radnici su zbrinuti. Biće im pružena najbolja moguća zdravstvena nega - rekla je Emilija Lilić.

Goran Petrović, direktor pirotske Bolnice, kazao je za Južne vesti da su dvojica povređenih u teškom stanju.

Posle zbrinjavanja svih povređenih, trojicu smo sa tri sanitetska vozila poslali u niški Urgentni centar, s obzirom da smo sa kolegama u Nišu dogovorili prijem i dalji tretman. Ostala trojica su smeštena na Odeljenju opšte hirurgije. Dvojica su na poluintenzivnoj nezi, dok je jedan pacijent na standardnoj nezi - rekao je Petrović.

Jedan od zaposlenih kaže da je u jednom trenutku u celoj fabrici nestala struja.

Ne radim u tom sektoru, tako da nisam video šta se desilo, ali znam da je u tom trenutku svuda nestala struja. Priča se po fabrici da je strujni udar. Nismo znali šta se dešava dok nismo videli gužvu, direktora i Hitnu pomoć. Nadam se da će se kolege oporaviti - kaže jedan radnik "Tigra". 

Na Klinici za plastičnu hirurgiju niškog Kliničkog centra kažu da su povrede trojice pacijenata dovezenih iz Pirota veoma ozbiljne i teške, ali da su oni van životne opasnosti.

Ovog trenutka sam izašla posle tri sata provedena u operacionoj sali gde smo im sanirali opekotine. Sva trojica su zahvaćena "Voltnim lukom" i imaju opekotine po čitavom telu - licu, glavi, grudima i ekstremitetima. Opekotine su od otvorene vatre, duboke i obimne. Upkos ozbiljnosti stanja, sva trojica mogu da komuniciraju sa nama i trenutno su van životne opasnosti - kaže prof. dr Jadranka Paravina, direktorka Klinike za plastičnu hirurgiju.

Ona dodaje da za sada nema potrebe da se povređeni šalju za Beograd i da će im sva neophodna medicinska pomoć biti omogućena u niškom Kliničkom centru.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • sasa

    23:15 // 23. 4. 2015.

    Na kraju Niski klinicki... s VELIKO N....

  • tigrovac

    19:01 // 23. 4. 2015.

    Nigde se se pominju vatrogasci koji su brzo i profesionalano reagovali

  • Bratislav Svilarov

    18:29 // 23. 4. 2015.

    Ko je dotična gospođa koja komentariše kakav će medicinski tretman imati povređeni?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: