Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:27, 14. 1. 2024.

| Hronika

Hitna pomoć za doček "srpske" u Nišu intervenisala zbog udesa i alkoholisanja

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
hitna pomoć niš
Kažu da je noć bila relativno mirna; foto: JV/T. Todorović

Kao relativno mirnu opisuju prošlu noć iz niške Hitne pomoći - njihove ekipe su najčešće intervenisale za doček "srpske" Nove godine zbog alkoholisanih stanja, a reagovali su i zbog jednog udesa u Jagodin mali gde su povređene dve mlađe osobe. Iz policije potvrđuju da je protekla noć u Nišu bila relativno mirna, sa jednim udesom i bez intervencija na javnim skupovima.

Dežurna doktorka niške Hitne pomoći kaže da je njen utisak da je noć 13. na 14. januar, kada se proslavlja Nova godina po julijanskom kalendaru, u Nišu protekla relativno mirno s obzirom na to da je bio dan vikenda i da je organizovan koncert na otvorenom.

Imali smo jedan udes u 3:23 na kružnom toku u Jagodin mali, dve osobe su povređene i bile su van životne opasnosti i u svesnom stanju su prevezene u Urgentni centar na hirurgiju. Jedna je ženska osoba 2001. godište i muškarac 1994. godište - navode iz Hitne pomoći.

Osim ovog udesa u kome je bilo povređenih, kaže da nije bilo drugih većih incidenata.

Ekipe su intervenisale najčešće zbog alkoholisanih stanja, bilo je desetak takvih intervencija. Ostalo je bilo mirno s obzirom na dešavanja u gradu i na koncert. Imali smo veći broj poziva, s obzirom na doček, veći je broj bio dolazaka i u ambulanti, ali možemo da kažemo da je bilo relativno mirno - zaključuje doktorka.

Iz niške policije potvrđuju zaključak lekara Hitne pomoći - da je "srpska" novogodišnja noć u Nišu protekla relativno mirno.

U udesu na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Pantelejske ulice je, kažu, "audi" sleteo sa puta i dvoje putnika je prevezeno u Klinički centar radi ukazivanja pomoći.

Što se tiče javnih skupova, imali smo koncerte povodom dočeka "srpske" Nove godine, jedan je održan u parku Svetog Save, drugi u hali "Čair" i oba su protekla bez problema. Noć je protekla relativno mirno - zaključuju iz policije.

Kažu i da se saobraćaj na teritoriji Niša sinoć odvijao bez zastoja i obustava.

*Tekst je dopunjen informacijama iz niške policije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: