Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:49, 28. 7. 2018.

| Hronika

Hotel "Partizan" ostao bez krova, a okolne ulice bez struje

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Hotel Partzan zgariste
U hotelu nije bilo struje poslednjih godina; foto: JV/M.J.

Zgarište na mestu gde je nekada bio krov i potkrovlje hotela "Partizan", slika je koja se može videti u Niškoj Banji danas, dan posle velikog požara. Velika materijalna šteta i stanovnici dve ulice bez struje posledice su ovog događaja, priča predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović, ali povređenih nije bilo, niti se plamen proširio na šumu i okolne objekte.

Jedna vatrogasna ekipa se još nalazi pored nekada čuvenog, a danas napuštenog hotela u Niškoj Banji jer, objašnjava Jovanović, oni moraju da budu tu dok se ne ugasi i poslednji ugarak.

Deo trotoara ispred hotela "Partizan" prema šetalištu u Banji je bezbedan od pada greda sa krova, ekipe su vać počistile prvi deo, ali je trotoar i dalje ograđen trakama koje sprečavaju pristup, dok je drugi deo krova, koji je okrenut suprotno od parka, još uvek nebezbedan, policija ne dozvoljava radnicima Mediane da priđu i očiste taj deo trotoara – priča Jovanović.

Pravovremenom reakcijom niških vatrogasa i Srpsko-ruskog humanitarnog centra, objašnjava Jovanović, sprečeno je da se vatra proširi i nastane šumski požar. Hotel Partizan Ekipa iz Beograda dolazi da istraži uzrok požara; foto: JV/M.J.

Materijalna šteta je velika, kaže prvi čovek Niške Banje, te se pretpostavlja da iznosi oko 100 miliona dinara, s obzirom na to da je Poreska uprava vrednost čitavog hotela procenila na 310 miliona.

Građevinski inspektori Niša su već izvršili uviđaj na objektu i u ponedeljak će pokušati da uruče rešenje vlasnicima hotela da dovedu hotel u stanje bezbedno za prolaznike. Ukoliko ne uspeju, uradićemo to o svom trošku, a fakturu ispostaviti vlasniku hotela. U ponedeljak stiže ekipa vatrogasnih inspektora iz Beograda, koja će izvršiti uviđaj i pokušati da dozna uzrok požara – kaže Jovanović.

vatrogasci Pričinjena velika materijalna šteta, ali povređenih nije bilo; foto: JV/M.J.Bez struje su zbog ovog požara ostali stanovnici dela ulice Trg Republike i cele Tošketove, ali Jovanović kaže da su u Elektrodistribuciji javili da će je ponovo biti tokom popodneva.

Inače, "Partizan" je jedan od tri hotela u Niškoj Banji koji godinama ne rade. Početkom ove godine skinuta je i poslednja zabeležba i hotel je stavljen na licitaciju, ali je prva propala. Pre požara koji je "progutao" dobar deo hotela, bila je planirana i druga licitacija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milisav

    01:11 // 29. 7. 2018.

    Kako to da nema nagoveštaja uzroka požara !? A, ima štete ! I sa visinom štete se uveliko manipuliše. Pa nije valjda ugalj /i prašina/ bio uskladišten u potkrovlju? Ili je objekat bio pod naponom !? Ili su pravljene seanse !? Ili je neko molio Boga, da procenjena vrednost nekako padne !?

    • nelupaj

      01:43 // 30. 7. 2018.

      u potrokvlju bili apartmani, prvoklasni parket , kreveti masivni sa duborezom. struja iskljucena. tu je bio dom za nezbrinute. komsija prijavljivao vise puta dobio odgovor bukvalno zasto se brines za tudju imovinu

    • Milisav

      11:12 // 30. 7. 2018.

      Brine me LOPOVLUK. Neviđen. Kraja mu nema. Brine me, što Zemlja ne može napred zbog lopovluka. Brine me što LOPOVI odgovaraju - SVE JE PO ZAKONU. I brinu me takvi, koji kažu da "ne lupam". Poštovani, to mi je jedino ostalo, da lupam, pa šta Bog da, ili sudbina odredi.

  • Tivat

    19:53 // 28. 7. 2018.

    Tranzicija i dalje uzima danak.

  • Ivan

    19:17 // 28. 7. 2018.

    Eto nove atrakcije za Sv. Iliju. Da malo ozivi turizam u Niskoj Banji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: