Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:15, 14. 11. 2011.

| Hronika

Huligani napali Ćele Kulu

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
cele kula

Za sada nepoznati mladići u noći između subote i nedelje polupali su stakla na suvenirnici jednog od simbola Niša, Ćele Kule.

Iako su pojedini mediji prvobitno objavili da su u napadu oštećeni i prozori zgrade koja štiti sam spomenik, direktor Narodnog muzeja Niš Slaviša Popović ovo je demantovao.

- Ovo je prvi put u istoriji Niša i same Ćele kule da se nešto slično dogodi. Bilo je ispisivanja grafita ali ovakvog huliganstva nikada - rekao je direktor Narodnog muzeja Slaviša Popović.

Iz policije do sada nije stiglo zvanično saopštenje o ovom incidentu.

Ćele Kulu sazidali su Turci nakon velike Bitke na Čegru kod Niša 1809. godine, a u nju su uzidane lobanje srpskih vojnika.

- Neka Srbi sačuvaju ovaj spomenik. On će naučiti njihovu decu šta vredi nezavisnost jednog naroda, pokazujući kakvu su cenu platili njihovi očevi - zapisao je poznati francuski pesnik i putopisac Lamartin 1833. godine, nakon obilaska ovog spomenika.

Ovaj jedinstveni spomenik zvanično je pod zaštitom države kao "spomenik od izuzetnog značaja", što bi trebalo da je najviši stepen zaštite.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojsa Ozimic

    07:46 // 15. 11. 2011.

    Više puta je MUP obaveštavan da se u neposrednoj blizini jedinstvenog spomenika u svetu okupljauju narkomani i beskućnici skloni krađama. Neformalno nam je nekoliko policajaca reklo da ih oni ne diraju tu gde jesu jer ih lakše drže na oku. Ipak ovom Gradu treba šerif
    http://www.juznevesti.com/kolumne/Nebojsa-Ozimic/Grad-bez-serifa.sr.html

  • Jelena Djordjevic

    00:17 // 15. 11. 2011.

    'On će naučiti njihovu decu šta vredi nezavisnost jednog naroda, pokazujući kakvu su cenu platili njihovi očevi'Mmmm, da, bas ih je naucio!

  • Meda

    23:53 // 14. 11. 2011.

    Da li je obijanje suvenirnice u ulazu tvrdjave napad na tvrdjavu kao spomenik?

    Ako se skupi gomila opijenih tinejdzera sa namerom da dokazu hrabrost, trafika je trafika ma gde bila i svaka bice zrtva dok god nema ko da je obezbedjuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: