Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:22, 1. 6. 2023.

| Hronika

I Apelaciono tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Vučića

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
aleksandar vučić
Odbačene krivične prijave protiv Vučića; Foto: Lj. M.

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu za samo pet dana od prijema odbacilo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog krivičnog dela ugrožavanja teritorijalne celine iz člana 307 Krivičnog zakona Srbije, Apelaciono javno tužilaštvo je odbacilo i prigovor na to rešenje kao neosnovan, a koji je ranije podneo Pokret Uspravna Srbija.

Sredinom marta ove godine Više javno tužilaštvo u Beogradu je odbacilo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića zbog ugrožavanja teritorijalne celine Srbije koju je podnela Uspravna Srbija, ali su oni u zakonskom roku podneli prigovor Apelacionom tužilaštvu.

Od Apelacionog javnog tužilaštva tražili smo da u skladu sa članom 51 stav 3 Zakona o krivičnom postupku usvoji prigovor i Višem javnom tužilaštvu izda obavezno uputstvo da preduzme krivično gonjenje protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Apelaciono tužilaštvo je odbacilo naš prigovor i po njima predsednik nije počinio krivično delo prihvatanjem "francusko-nemačkog plana". Ovakvi lažni tužioci će u slobodnoj Srbiji biti procesuirani sa onim kome služe i čiju izdaju štite - prokomentarisao je Dragan Dobrašinović, predsednik Uspravne Srbije i podnosilac prijave.

Inače, osim krivične prijave nadležnom Višem tužilaštvu, pokret Uspravna Srbija je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu inicirao postupak za lišenje Aleksandra Vučića poslovne sposobnosti po službenoj dužnosti, a u kome pozivaju sud da u skladu sa odredbama Zakona o vanparničnom postupku, po službenoj dužnosti, sprovede odgovarajući postupak i nakon neuropsihijatrijskog veštačenja liši Aleksandra Vučića poslovne sposobnosti i, ukoliko nađe za neophodno, donese rešenje o njegovom smeštanju u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu na 30 dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • saša

    10:22 // 2. 6. 2023.

    Tužbu nisu ni pročitali. Pa kako da se optuži bezgrešan?

    • Soklen

      11:21 // 2. 6. 2023.

      Kad radi za duboku drzavu koja ga placa, nikada nece biti osuđen krvnik

    • Soklen

      11:23 // 2. 6. 2023.

      Narod njemu treba da sudi. Kao Causesku treba da prođe i svi iz vlade zajedno sa njim. Svi koji su radili protiv Srbije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: