Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 27. 1. 2015.

| Hronika

Novaković osumnjičen da je "izvlačio" pare preko fantomskih firmi

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
novakovic
Novaković u policiji zbog malverzacija; Foto: Arhiva JV

Bivši direktor niškog “Jugoistoka” i lider niškog SPS Igor Novaković uhapšen uz još 5 osoba zbog navodne umešanosti u ozbiljne manipulacije sa novcem preduzeća čiji je direktor bio.

Novaković je, tvrde u policiji, avgusta 2013. godine najpre prekinuo otpočeti tender za "menadžerske usluge", a zatim bez raspisivanja novog posao vredan preko 30 miliona dinara prepustio preduzeću "CIM grupa".

Postoje osnovi sumnje da su Igor Novaković i Predrag Vlajković u periodu od kraja 2013. godine i u toku 2014. godine, pribavili protivpravnu imovinsku  korist na taj način što su izvlačili novac iz Privrednog društva ''CIM GRUPA'' preko dve ''fantom'' firme iz Niša, koje su registrovane od strane knjigovodstvene agencije ''ACCOUNT'' D.O.O. Niš - saopštila je policija.

Zbog toga su na spisku uhapšenih i Vlajković, koji je bio šef Novakovićevog kabineta, dvojica vlasnika CIM Grupe Bratislav i Predrag Stojiljković, kao i vlasnik agencije "Account".

Vlajković je, inače, sin predsednika Gradskog odbora SPS Slavoljuba Vlajkovića.

Podsetimo, Novaković je nakon smene u "Jugoistoku" konkurisao za direktorsko mesto u Studentskom centru. Pošto tu nije imao uspeha, konkurisao je za fotelju u Domu učenika srednjih škola. Upravni odbor ove ustanove odlučio je da je on najbolji kandidat i predlog za njegovo imenovanje na mesto direktora, krajem prošle nedelje, prosleđen je Vladi Srbije.


Zloupotrebe i sa popravkom službenog automobila

Iz policije dodaju da je Novaković "zaradio" još skoro milion dinara i to kroz popravku službenog automobila.

Naime, iako je Jugoistok imao ugovor sa ovlašćenim auto-servisom, Novaković je novcem Jugoistoka platio 8.000 evra za popravku službenog automobila u servisu u Svrljigu.


Malverzacije i sa mobilnim telefonima

Dvojica visokih funkcionera Jugoistoka Novaković i Vlajković su usumnjičeni i da su uz službenika Telekoma Srbija umešani u preprodaju službenih mobilnih telefona.

Naime, skoro trećina mobilnih telefona koje je Jugoistok dobio uz ugovor sa Telekomom je umesto kod službenika tog preduzeća završila u prodavnicama.

Operativnim radom policije ustanovljeno je da su se aparati, koji se nisu nalazili u pomenutom preduzeću, a za koje je potpisana otpremnica, našli na domaćem tržištu i mogli kupiti u radnjama u Nišu, kao i u drugim gradovima Srbije - kažu u policiji.

Prema podacima iz istrage, tako je na "domaćem tržištu" završilo bezmalo 300 mobilnih telefona, vrednih preko 50.000 evra.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nemanja

    09:34 // 3. 2. 2015.

    resio SNS da skloni SPS sa politicke scene
    jadni mi uz diktatora....

  • Roza Luksemburg

    22:23 // 2. 2. 2015.

    Prezumpcija nevinosti? Ili mozda bolje da pozurimo da osudimo Igora? Ne, najbolje ceo SPS. Hocemo li time,sto cemo osuditi svakog socijalistu,zadovoljiti pravdu?! Ne bih rekla...

  • POSTENJACINA !

    02:23 // 29. 1. 2015.

    Ispitati ko se i kako zaposlio u poslednje 3 godine,jer je i tu bilo svakakvih priča i pričica...!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: