Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 7. 7. 2017.

Inspekcija Ministarstva zdravlja ispituje smrt trudnice iz Niša i njene bebe

Inspekcija već stigla u Klinički centar Inspekcija već stigla u Klinički centar; foto: arhiva JV

Zbog iznenadne smrti Nišlijke Ivane Kostić i njene prevremeno rođene bebe, inspekcija Ministarstva zdravlja je došla u niški Klinički centar, potvrđeno je Južnim vestima. Oni bi trebalo da ispitaju sve okolnosti pod kojima su preminule i majka i beba, a detalji će, kako kažu u Ministarstvu, biti poznati kada inspektori završe posao.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Posmatrac

    19:01 // 7. 7. 2017.

    Glavni problem srpskih, a pogotovu nishkih lekara je- NEZAINTERESOVANOST za pacijenta i potpuni nedostatak kolaborativnog pristupa pacijentima, tj. nedostatak komunikacije izmedju lekara sa razlicitih klinika, pogotovu u slucajevima kada pacijent ima komorbidne dijagnoze. Prakticno- leva ruka nema pojma (niti je interesuje) sta desna ruka radi. A, cesto je i terapija konfliktna....

    • MIMI

      21:52 // 7. 7. 2017.

      Nemas pojma brate.

  • Posmatrac

    19:05 // 7. 7. 2017.

    Takodje-nasi lekari UOPSTE nisu proaktivni,vec samo reaktivni!Nikog ne interesuje da ispita sve potencijalne rizike i kod najmanjih simptoma,vec na sve odmahuju rukom i bagatelisu u smislu-ma, nije vam nista.To je samo stres-ili, to je od starosti-ili, to je zato sto ste trudni... Ponekad se zaista pitam sta uce sve te medicinare na fakultetima- i u Nisu i u ostalim gradovima. Aroganicju-sigurno.

  • Milos

    20:29 // 7. 7. 2017.

    Da. I Jerkanova unutrasnja kontrola je sprovedena.
    Da nije zalosno,bilo bi mnogo smesno.
    Samo da se preksrstimo i molimo Boga da nas ne zadesi neka boljka sa takvim strucnjacima.

    • Ivana

      02:31 // 8. 7. 2017.

      S tim što ova žena nije bila bolesna, već trudna. A onda isti ti ginekolozi drobe kako je trudnoća najnormalnija stvar i da rađamo što više. Ma, nek se gone dođavola i lekari i ova država!

  • Dexter

    20:44 // 7. 7. 2017.

    Upečatljivo je da unutrašnja kontrola, koliko pratim ovakve vesti - a pratim ih decenijama - skoro uvek konstatuje da "nije bilo lekarskih propusta". U par izuzetaka od ovog pravila brljotine lekara su bile toliko jezive da je neko morao da bude isturen kao žrtveni jarac, da istraga ne bi pokazala hronični javašluk u zdravstvu počev od ministarstva pa do direktora klinika. Niška GAK je crn primer.

  • Natali

    21:24 // 7. 7. 2017.

    Ne mogu da razumem da Ministarstvo zdravlja žmuri i toleriše da neki lekari "rade" u istovremeno u državnim bolnicama i domovima zdravlja i postignu da "rade" i privatno. Dan je 24 sata.Radna nedelja je 40 sati. Kako može jedan savestan i posvećen lekar da ima radnu nedelju od preko 60 sati? Da sedi na "dve stolice" i nit je tamo nit je 'vamo!

    • Kosta

      08:50 // 8. 7. 2017.

      Kada savestan i posvećen lekar bude adekvatno plaćen onda će on u 16h sedeti kući i ispijati limunadu. Ovako će se i dalje nastaviti borba za bolji život kao što rade od molera i vozača preko nastavnika , profesora do predsednika opština i direktora..

  • ds

    08:47 // 8. 7. 2017.

    Besplatan savet za prva 4 komentatora - nemojte da idete kod lekara i rešili ste sve svoje probleme

    • Šojić

      07:33 // 10. 7. 2017.

      Ako ne idemo kod lekara onda nemojte da nam naplaćujete socijalno osiguranje i rešen problem.
      PS. Izvinite zbog mogućih pravopisnih grešaka.

  • Peki

    08:53 // 8. 7. 2017.

    Što pre Srpski narod shvati da nema besplatnog zdravstva i da zdravlje košta krenuće na bolje. Naše, a naročito Niško zdravstvo ne vredi dve pare. Ali, za to su najmanje krivi zdravstveni radnici...A i naš čovek, pre opravi oluk ili auspuh nego što će da popravi zub.

  • penzioner

    10:03 // 8. 7. 2017.

    Sve je tu malo dublje nego sto izgleda. Direktori klinika, doma zdravlja su postavljeni politicki i jedina im je briga da se odrze na tom mestu. Iz ministarstva pritiskaju da se smanji lista cekanja a stalno se smanjuje broj lekara. Kad lekaru specijalisti smanjite vreme po pacijentu na 15 minuta i manje, sta ond ocekivati od njega nego? Veca verovatnoca da napravi gresku, da previdi nesto. Narod

  • penzioner

    10:07 // 8. 7. 2017.

    nezadovoljan pregledom ali je zadovoljan jer ne ceka. Sto je brzo to je i kuso. Uvek se postavlja pitanje: Jel hoces brzo ili dobro? Oba ne moze.
    Sa politikom kvantiteta unistava se kvalitet. Srozase nam ovakvi rukovodioci nivo klinika, nivo zdravstva.
    Morao sam da pisem u nastavku jer prostor koji dajete ne dozvoljava da se ga konstruktivno misljenje. Pitam JV: hocete kratak komentar ili dobar?

  • Lela Jovic

    14:17 // 8. 7. 2017.

    U celoj Srbiji je katastrofa i sve sto se desava je samo borba za opstanak i prezivljavanje..zato ne kvalutetno zdravstvo, ne skolovani lekari...KC prepun baktetija koje samo povecavaju rizik prezivljavanja posle operacija...lekari ne zainteresovani..za njih sve se svodi na jos jedan statisticki broj pteminulog...a za sve je kriv sistem i VLADA SRBIJE...i nazalost, nama nema pomoci!

    • ds

      17:25 // 8. 7. 2017.

      Blago nama sa Vama tako pismenima, nezaintersovan, neškolovan itd se piše zajedno a ne odvojeno.

  • maki

    08:22 // 11. 7. 2017.

    ja sam jedna od mnogih kojoj je spasen zivot na GAK Nis...lako je samo napadati

    • Anika

      22:49 // 14. 7. 2017.

      Znate kako, na HELLP sindrom koji se javlja u trudnoci, mada hvala Bogu retko, treba da posumnja lekar koji vodi trudnocu. Na osnovu vrednosti krvnog pritiska, na osnovu krvne slike koja pokazuje da odredjeni parametri, kao sto je nivo trombocita, odskacu od normalnih. Licno sam rodila dvoje dece, oba puta carski rez zbog karlicne prezentacije ploda i rizicne trudnoce i hvala dr Miticu do neba.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: