Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:46, 22. 6. 2023.

Inspekcija ispituje smrt radnika u Nišu

kanalizacija, kolektor, radnici Na njega se obrušila zemlja dok je radio u kanalu; Ilustracija; foto: S. V.

Inspekcija rada započela je nadzor odmah pošto je juče u Nišu poginuo 55-godišnji S. R. koji je radio na izgradnji kanalizacione mreže na Čamurlijskom putu.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Qgo

    09:54 // 22. 6. 2023.

    Povodom ove nesrece nije se oglasila nijedna pevaljka, nijedna nevladina organizacija, niko iz sindikata, niko od politicara da izjavi kako u Americi na svakih deset sekundi nekoga zatrpa zemlja... Veceras treca smena vraca tudji dug.

    • Oki

      11:57 // 22. 6. 2023.

      I vlast i opozicija se gnušaju radničke klase. Za protestante ovo nije razlog da se vanredno obrate. Pa mora neko da rmba i crkava i kad oni dodju tj.kad se vrate na vlast.
      Bitan je Ribnikar.

  • Бата Рака из Ниш

    10:01 // 22. 6. 2023.

    Гарантовано нико није одговоран!

  • Borko

    12:28 // 22. 6. 2023.

    Isto tako im je poginuo radnik u Duvaništu kod "Agohima" i ko je odgovarao iz vodovoda???!

    • Strašno

      12:56 // 22. 6. 2023.

      Druže ovo je država gde ne vlada zakon jel je sve korumpirano do sada bi odgovorno lice u drugim državama već bio procesuiran i zato nas niko neće i ne želi da bude sa nama u kombinaciji!

  • Jonca

    12:52 // 22. 6. 2023.

    Inspekcija je trebalo da izvrsi nadzor pre nesrece,a ne da sedi u kancelariji ili u obliznjem kaficu.Svako gradiliste ,svake radove koji se izvode treba da obilazi svakodnevno,da se utvrdi da li imaju gradjevinsku dozvolu ili da li ispunjavaju sve kriterijume o bezbednosti na radu,da li su radnici prijavljeni i da li imaju zastitu na radu.Sve to trebalo je da se utvrdi pre,sada je kasno

    • Ing

      15:31 // 22. 6. 2023.

      Tu je gradjeviski nadzor zakazao pre svega da li je jama po propisu talpama podgradjena a radnik je mogao da nosi punu HTZ opremu ne bi mu pomoglo u ovom slučaju verovatno je došlo do gušenja.

  • Mrki

    13:12 // 22. 6. 2023.

    More s pram Ovi Milošević bio mala maca.

  • Inženjer sa gradilišta

    13:40 // 22. 6. 2023.

    Došlo je vreme kada svako moze da ima firmu za izvođenje građ.radova, lica za bezbednost su samo na papiru, Inspekcija ne želi da se meša u svoj posao, na svaki korak gradilišta je neka muljačina i gusarenje, namješteni poslovi i tenderi its. Dokle više ovako u zemlji Srbistan? Da li je ovo zlatno doba? Ovo je projekat "Osveta i vladavina nepismenih i bahatog ljudi".

  • Zile

    13:40 // 22. 6. 2023.

    Za nesrecu u Duvanistu od pre dosta godina tek nedavno je osudjeno odgovorno lice iz vodovoda. Ko je sad kriv? Ne zaboravimo da je v.d.direktorka bas te struke.

    • Bora

      18:29 // 22. 6. 2023.

      Ma svaki čovek ko je završio školu treba to da zna ne mora da bude iz struke treba da bude uhapšen ko ga je pustio u ne obezbedjen iskop! Da tuži porodica odgovorno lice!

  • Rodja (K)

    13:46 // 22. 6. 2023.

    Sve treba da je jednostavno:
    .Prijava gradilišta, Da ili Ne,
    .Po prijavi da li je i kada izašla gradjevinska i inspekcija rada,
    .Elaborat primene mera na gradilištu i prijava od strane investitora i izvodjača
    .Pre svega gradjevinska dozvola
    Ako većnik za izgradnju o ovome što napisah zna i jedno slovo ja idem da lajem ispred spomenika 15 minuta. Zato je ovo raspad sistema.
    Saučešće porodic

    • MM

      18:42 // 22. 6. 2023.

      Sve lepo stoji u ugovoru i predračunu radova. Postoji i Elaborat. Kasnije u realizaciji izvođač NEĆE da stavi podgradu i obezbeđenje rova!!! bez obzira na ugovor i opasnost (neće to njma da se desi) jer poskupljuje radove a i radnici se teško kreću po rovu. Naravno sve vidi i Investitor i inspekcija rada i građ. inspektori. Nema ih, korumpirani su. A većnik? 100% si u pravu.

  • Penzionerka

    15:00 // 22. 6. 2023.

    Hoce li neko konacno na robiju? Sta jos treba da se desi, da bi nadlezne sluzbe funkcionisale? Eej, fasade odpadaju sa zgrada, poginuce neko, svake godine pigine neki radnik na gradilist. Ma idem na protest, jer nista ne funkcionise.

  • Boh dudu nrk mu ptosti

    17:47 // 22. 6. 2023.

    Mislim da preterujete.Prvo sad mora svw da postoje papiri.Jednostavno desila se nesreca.Pa niko ne ide da gine svojevoljno.Kise velike,odroni,maler.

  • Naissus

    18:09 // 22. 6. 2023.

    Da je gradiliste bilo obezbedjeno, po proceduri, covek ne bi poginuo. Saucesce porodici

  • ???

    18:20 // 22. 6. 2023.

    Covek poginuo i tebi je to maler? To je tragedija. Robija za sve odgovorne koji nisu obezbedili gradiliste. Pa, dokle vise?

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: