Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:14, 8. 12. 2017.

| Hronika

Inspektor niške policije: Podaci iz policijskih istraga preko BIA cure ka SNS

Autor:B. G.Izvor:Južne vesti
Nebojša Blagotić
Ozbiljne optužbe na račun BIA; Nebojša Blagotić;

Inspektor za suzbijanje privrednog kriminala u Nišu Nebojša Blagotić tvrdi da je, radeći po nalogu Uprave kriminalističke policije MUP-a na predmetu koji se tiče ozbiljnih zloupotreba u niškoj privredi, tokom istrage otkriveno da podaci iz policijskih provera preko BIA i SNS stižu do direktora firmi čiji se rad proverava.

Pozivajući se na tajnost same istrage, Blagotić kaže da ne može javno da otkrije identitet tih ljudi, ali tvrdi da o svemu postoje dokazi.

Doživeo sam nešto što nisam u karijeri dugoj 27 godina. U toku rada po toj operativnoj obradi koja se odnosila na izvršene zloupotrebe od strane direktora jednog privrednog društva u Nišu, došli smo do saznanja da tom direktoru dostavljaju informacije pojedini pripadnici BIA-e, da se isto tako veoma angažuju pojedini uticajni članovi SNS-a u Nišu da mu pomognu - kaže Blagotić.

Blagotić tvrdi da pojedini pripadnici BIA-a iz Niša i ti uticajni članovi SNS-a rade "ekipno", odnosno organizovano, a da podaci cure čak i iz predmeta u koje BIA nije bila uključena.

Pripadnici BIA nisu zvanično bili uključeni u rad po tom predmetu. Taj predmet radi isključivo Odeljenje kriminalističke policije i da su oni imali neke informacije, oni su trebali da nama proslede te informacije, da nama pomognu. Međutim, nije ta situacija, već oni rade suprotno od toga, oni informacije o tom predmetu dostavljaju tom direktoru - kaže Blagotić.

Ovim, dodaje, ne optužuje sve pripadnike BIA-e iz Niša, već samo "pojedine pripadnike" te tajne službe, koji su "radili ono što ne treba da rade".

Imali smo situacije da su dostavljali informacije o predmetu, da l je nešto opasno ili nije opasno... i to su radili indirektno, prenosili su saznanja ovim uticajnim članovima SNS, pa oni prenosili direktoru. Da li su oni znali da je ovaj predmet pod operativnom obradom, ne znam. Mi smo do tih saznanja došli operativnom obradom - kaže Blagotić.

Iz istrage su curile informacije čak i o identitetu građana koji su policiji pomagali da otkrije zloupotrebe.

Blagotić u studiju Južnih vesti Blagotić: Za sve postoje dokaziPodsetimo, inspektor Nebojša Blagotić je posle 27 godina provedenih u niškoj policiji pre dve godine iznenada penzionisan odlukom tadašnjeg direktora Policije Srbije Milorada Veljovića. Penzionisan je, kako tvrdi, samo dan nakon što je Veljoviću dostavio izveštaj o višegodišnjoj akciji koju je vodio.

Smatrajući da je protivzakonito penzionisan, Blagotić je pravdu potražio na sudu, a pre desetak dana je dobio i pravosnažnu presudu kojom je poništena odluka o njegovom penzionisanju, pa sada čeka da bude vraćen na posao.

Ceo intervju možete pogledati u nastavku teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AntiPA

    23:58 // 16. 12. 2017.

    Heroj!

  • Stevan

    11:53 // 11. 12. 2017.

    Velika i bezrezerna podrška inspektoru Blagotiću u borbi protiv kriminala i korupcije najvećoj do sada od postojanja srpske države od kada je vlast preuzela sns.

  • LosMi

    23:36 // 10. 12. 2017.

    MD???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: