Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:54, 22. 12. 2016.

| Hronika

Išarali murale, a zatim i kuću idejnog tvorca portreta sa leskovačke stanice

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Išarani murali
Prvo išarali murale, a potom i kuću idejnog tvorca; foto: Dragan Marinković

Nakon što su pre mesec dana vandali išarali sprejem nove murale na Gradskoj autobuskoj stanici, isto je preksinoć učinjeno i na kući Aleksandra Nešića koji je pokrenuo čitav projekat.

Oba slučaja su prijavljena policiji, istraga je u toku i, kako kažu u Policijskoj upravi Leskovac, postoji velika verovatoća da je "u pitanju isti vinovnik oba čina".

Sada se postavlja pitanje, da li će se ovaj vandalizam nastaviti, koji je sledeći mogući korak - da li je to možda i fizički napad i kako će se ovo društvo postaviti prema svemu tome. A samo smo želeli da pokažemo ovom društvu da u njemu ima puno ljudi koji mogu da inspirišu - kaže Nešić.

Tokom oktobra su u okviru projekta "I ti možeš da inspirišeš!", u realizaciji Donorske mreže Srbije, iscrtani murali na ogradi Gradske autobuske stanice Leskovac. 

Međutim, mesec dana kasnije murali su uništeni, pošto je neko crvenim sprejem išarao 3 od ukupno 9 naslikanih portreta, uključujući portret idejnog tvorca projekta Aleksandra Nešića. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: