Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 23. 1. 2014.

| Hronika

Isti čovek napao Niku i Vlajkovića

Autor:N.T.Izvor:Južne vesti
Palata pravde Niš
Palata pravde, Niš

Ilija Vidanović (21) iz Tešice kod Aleksinca, jedan od maskiranih napadača na sina predsednika niškog SPS, osumnjičen je da je nedelju dana ranije u sličnom scenariju napao i narodnog poslanika SNS iz Vranja Dragana Nikolića, potvrđeno je Južnim vestima u niškoj policiji.

Neobična povezanost se ogleda i u činjenici da je Vidanoviću, koji je ranije već osuđivan za razbojništvo, sud u oba slučaja odbio zahtev tužilaštva da odredi pritvor.

Kako je potvrđeno Južnim vestima u Osnovnom tužilaštvu, sudija Osnovnog suda je zaključio da nema potrebe za pritvorom.

Tužilaštvo je, tvrdi tužilac Saša Đokić, svoj zahtev obrazložilo opasnošću od bekstva, s obzirom na to da je osumnjičeni pobegao nakon napada, ali i kriminalnom prošlošću i mogućnošću da utiče na svedoke.

- U Rešenju kojim se odbija naš predlog navodi se da ne postoji opasnost od bekstva jer ima prijavljeno prebivalište u selu Tešica, opština Aleksinac, i nema osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva - kaže tužilac Đokić.

Sud nije prihvatio procenu tužilaštva da bi Vidanović mogao da utiče na svog saučesnika, smatrajući da ne postoje dokazi da je saučesnik uopšte postojao, odnosno da ne vidi način na koji bi mogao da utiče na saučesnika.

- Sud je zaključio da u predlogu tužilaštva nisu navedeni očevici, a da je osumnjučeni u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela. "Oštećeni i očevidac govore o dva lica, međutim, činjenica je da eventualni saučesnik nije identifikovan", piše u obrazloženju - kaže Đokić.

Dragan Nikolić Nika Dragan Nikolić NikaĐokić tvrdi da to tužilaštvo nije zvanično obavešteno o tome da je Vidanović osumnjičen za napad na narodnog poslanika Dragana Nikolića, koji se desio svega nedelju dana ranije u Vranju.

Tada je Viši sud odbio zahtev tužilaštva da Vidanoviću odredi pritvor.

Podsetimo, Ilija Vidanović je u policiji priznao da je u ponedeljak uveče u centru Niša drvenom palicom brutalno pretukao Predraga Vlajkovića, sina predsednika niškog SPSa Slavoljuba Vlajkovića.

Prema još nepotvrđenim informacijama, postoje očevici te tuče koji tvrde da su Vlajkovića tukla dvojica napadača, koji su preko lica imali maske "fantomke".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ZAINTERESOVAN

    00:02 // 25. 1. 2014.

    Dzabe tuzioci rade profesionalno svoj posao, kada su im uvalili do skora isterane i ponovo vracene ,,nedostojne,,sudije, koji nastavljaju sa starom korumpiranom praksom svog rada. Rijaliti je poceo.

  • Luka

    15:55 // 24. 1. 2014.

    Ako bih liku koji je pustio zlikovca na slobodu mogao da kupim mozak ja bih mu ga srdacno poklonio. A i taj apsurd od obrazlozenja je sokantan.

    • NI018

      22:02 // 24. 1. 2014.

      Zlikovac,teska rec...ispasce da je prebijeni zlikovac.

  • Nišliski Džeronimo

    13:54 // 24. 1. 2014.

    Ove tuče liče na prebijanje dugova među kriminalcima. Ovaj što bije ostao "kratak", na dođem ti, a biveni bili "dobri"? Zavera ćutanja unutar "bratstva po krvi"? Pustili ga da ne propeva? Cosa Nostra?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: