Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:43, 1. 8. 2020.

| Hronika

Sa Kosova u Srbiju sa 10.500 falsifikovanih evra

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
evri
SVe novčanice falsifikati; foto: Uprava carina

Preko 10.000 falsifikovanih evra carinici su zaplenili na Administrativnom prelazu Merdare kada je novac pronađen kod 37-godišnjeg stanovnika Blaca koji se automobilom sa Kosova vraćao u Srbiju.

Prekršaj je otkriven kontrolom "BMW"-a beogradskih registracija kojim je iz pravca Kosova i Metohije putovao muškarac iz Blaca, a na standardno pitanje da li ima nešto da prijavi, 37-godišnjak je rekao da ima tačno 10.500 evra.

Toliko je i imao, ali se ispostavilo da je svaka od 21 novčanica od 500 evra falsifikat.

Kada je pokazao novčanice od po 500 evra koje je nosio u torbici, carinik je odmah posumnjao u njihovu originalnost. Ispostavilo se s razlogom, jer se nakon izvršene provere ispostavilo da je sav novac zaista lažan - saopštavaju iz Uprave carina.

Kako dodaju iz Uprave, o svemu su obavešteni policija i tužilaštvo, koji su u dalju nadležnost preuzeli falsifikovani novac, putnika i njegov automobil.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    10:04 // 2. 8. 2020.

    Nije loše u naslovu i tekstu vesti pokazati da se poštuje Ustav, ma koliko on u nekim segmentima možda bio i nerealan (ipak je važeći). Dakle ne ,,sa Kosova u Srbiju'', nego npr. ,,sa Kosova u centralnu Srbiju'', ili ,,preko administrativne linije'', ili na neki sličan način.

  • Sanja

    06:57 // 2. 8. 2020.

    Po ustavu, i Kosovo(i Metohija) je deo Srbije. Kad već drugima držite pridike, i sami se pridržavajte zakona. Ali mora kako gazde kažu, zar ne? Nisam bot, Vučića ne podnosim baš zbog ovakvih stvari.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: