Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 9. 1. 2019.

| Hronika

Izgoreo magacin na gradilištu mini-hidroelektrane u Rakiti [video]

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Sinoć izgorela kamp prikolica
Sinoć izgorela kamp prikolica; foto: S. Z.

Kamp prikolica koja je služila kao magacin izgorela je sinoć u Rakiti u blizini gradilišta vodozahvata za mini-hidroelektranu. U policiji kažu da je istraga u toku, a šef gradilišta Igor Živković tvrdi da je ovo nastavak šikaniranja koje radnici i investitor trpe od strane meštana.

Iako radovi na izgradnji mini-hidroelektrane u Rakiti stoje od 27. decembra, situacija u selu je i dalje daleko od mirne. Sinoć oko 20 sati izbio je požar na gradilištu, a nakon dolaska policije i vatrogasaca požar je ugašen.

U pirotskoj policiji potvrdili su da je došlo do požara, ali nisu mogli da daju više detalja.

Radimo na utvrđivanju svih okolnosti tog događaja - kratko su rekli u policiji.

Uzrok požara još uvek nije poznat, ali izvođač radova smatra da je ovo nastavak opstrukcije i sabotiranja radova. U trenutku izbijanja požara u objektu nije bilo nikoga.

Šikaniranje i maltretiranje nas kao izvođača se nastavlja. Noćas je neko zapalio gradilište, izgoreo je magacin i gradilišna dokumentacija. Tu je spakovana oplata. Unutra nije bio niko od zaposlenih, čuvar je bio u autu - kaže Živkovič.

Dodaje da je materijalna šteta ogromna, pored dokumentacije unutra se se nalazile PVC cevi za gradnju, dosta ulja i materijala.

Od 27. decembra ne radimo, tako da nije imalo razloga za reakciju meštana. Ne razumem dokle će to da ide. Imamo sve potrebne dozvole za rad, ali i dalje nas deo meštana sabotira - kaže Živković.


Meštani Rakite: Čuli smo da je bio požar, ne znamo o čemu se radi

Predsednik Saveta mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov kaže da je tek jutros čuo da je došlo do požara, ali da ne zna se u stvari desili.

Nisam izlazio iz kuće od juče, moje žena je bolesna. Čuli smo od komšija da je bio požar na gradilištu, valjda ta kamp kućica koja je tamo postavljena. Patrola policije je u selu, bili su valjda i sinoć. Ne znam stvarno šta se desilo - kaže Stojanov.

U Inicijativi Odbranimo reke Stare planine takođe su rekli da ne znaju o čemu se radi, da su od novinara Južnih vesti saznali da je desio požar i da na društvenim mrežama gde njihovi članovi svakodnevno iz minut u minut komuniciraju nije bilo nikakvih informacija.

Podsetimo, ovo je još jedan u nizu događaja u malom selu u babušničkoj opštini, nakon tuče obezbeđenja i meštana, pronalaska bombe u selu, akcija vraćanja reke u korito, pobune meštana protiv izgradnje i konstantnih protesta.

Ipak, svi ovo događaji ni po treći put nisu naterali odbornike vladajuće koalicije lokalne skupštine u Babušnici da raspravljaju o stanju u selu.

Požar u Rakiti

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislij92

    23:59 // 9. 1. 2019.

    Da su meštani Rakite hteli, zapalili bi to mnogo ranije. Ovo je klasična nameštaljka investitora! Šteta "ogromna"?! A nije šteta što uništavaju reke i sve što živi u njima??
    Elem, saznali smo ko je zapalio svaki automobil u Nišu, pa će naša sposobna milicija i ovo da reši vrlo brzo.

  • Posmatrac

    17:29 // 9. 1. 2019.

    Desavaju se nezgode, sta cete... mozda se neki radnik uspavao, pusio u kamionu ili negde u blizini, pa izazvali pozar slucajno.... sta sad da radimo. Desavaju se nezgode....

    • Goca

      03:53 // 10. 1. 2019.

      Meni nije jasno kako neko moze da ostavi ovako zlonameran komentar. Pa Bozic je, ima i Boga, budite humani. I vi botovi. Znam da vas strani poslodavac dobro placa da ovde u Srbiji zamrsi racune, ali valjda imate dusu i savest, ostacete bez svega.

  • Stojko

    15:17 // 9. 1. 2019.

    Pazi sad - čuvar bio u kolima!? Zatim, kamp prikolica, kao magacin!? Dalje, "materijalna šteta ogromna"!? I, zašto cevi da budu u kamp prikolici!? I koja je zaprenmina te prikolice? A, gde je vatrogasni aparat? A, čuvar jel bio u kolima? I, zašto u kolima !? Da "trese klinci" na -15 C. Još nešto, šefe gradilšta - vaše je da vodite posao, a ne politiku, šta je ispravno a šta ne.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: