Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 29. 7. 2016.

| Hronika

Izvršitelji odustali od iseljenja Leskovčanina koji se polio benzinom

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
Odustali od izvršenja
Izvršitelji zasad odustali dok se sudija u postupku ne vrati sa odmora; foto: D.M.

Privatni izvršitelji su, nakon dvočasovne drame, odustali od namere da zbog duga prethodnog vlasnika isele Leskovčanina Dragana Arsića iz stana koji je legalno kupio prošle godine.

Obrazloženje privatnih izvršitelja je “da će sačekati 7 dana do povratka sudije u ovom postupku sa odmora”, pošto je Arsićev advokat u međuvremenu podneo zahtev za uknjiženje stana u katastar i priložio ga sudu.

Arsić optužuje privatne izvršitelje da su pokušali da iskoriste odsustvo sudije i prisilno ga izbace iz stana.

Naš advokat im je nekoliko puta pokazao zahtev koji je odnet u katastar za uknjiženje, ali oni su odbijali da ga pogledaju - tvrdi Arsić za "Južne vesti".

leskovcanin-preti-da-ce-se-zapaliti-1-foto-d.m..jpg Arsić za stan koji su izvršitelji prodali na aukciji ima sve uredne papire overene kod notara; foto: D.M.Arsić je naime prošle godine kupio stan od vlasnika koji je napravio dug na ime sudskih troškova od oko 800.000 dinara, a njegova jedina greška je bila što stan nije uknjižio na svoje ime, iako ima uredno potpisan kupoprodajni ugovor overen kod notara, dok porez i svi računi stižu upravo na njegovo ime.

Podsetimo, Dragan Arsić se jutros zaključao u svom stanu u Zlatiborskoj ulici, polio benzinom i pretio da će se zapaliti ukoliko ga prisilno isele.

Uz policiju su tokom incidenta bili i vatrogasci, dok su se sakupili i brojni sugrađani koji su podržavali Arsića.


2 Leskovčanin preti da će se zapaliti foto D.M. Arsić se polio benzinom i zaključao stan, dok na terasi sa upaljačem preti da će se zapaliti; foto: D.M.

Izvršitelji prodali tuđi stan?

Kako kaže Arsićeva supruga, privatni izvršitelji su još 3. jula ove godine, na aukciji prodali ovaj stan na ime duga, i to bivšeg vlasnika.

Nas su o tome obavestili tek 26. jula. Nismo imali pojma da su nam prodali stan za koji imamo sve uredne papire overene kod notara - kaže Arsićeva supruga.

Privatni izvršitelji, naime, tvrde da nisu mogli da nađu bivšeg vlasnika stana, a jedini papir do koga su došli je iz katastra - da se stan još vodi na njegovo ime.


Izvršitelj novinarima pretio tužbom

Privatna izvršiteljka Aleksandra Antić, čija kancelarija je pokušala da iseli Arsićeve, nije želela da daje izjave novinarima i čak je "naložila policiji da zabrane novinarskim ekipama snimanje“, a zatim i zapretila novinaru “Južnih vesti” krivičnom prijavom zato što je snimao događaj.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Koja

    20:10 // 30. 7. 2016.

    Izvršitelji , ljudski šljam, najveći neprijatelji naroda.

  • vrana

    22:36 // 29. 7. 2016.

    Politicari i tajkuni pokradu milione pa se nagode da daju neku sicu u humanitarne svrhe i kraj a obican covek sve plati pa dodju da mu otmu!

  • Goran Smiljković

    22:32 // 29. 7. 2016.

    Gde je sada ombutsman? Razne nevladine organizacije su više bile zabrinute za neko drvo koje je bilo na trasi auto-puta, a za ljude ih baš briga. Dvoličnost.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: