Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

05:25, 28. 3. 2014.

| Hronika

Jednomesečni pritvor za uhapšene direktore

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Branislav Jovanović

Zbog mogućnosti da utiču na svedoke Viši sud u Nišu je Branislavu Jovanoviću, izvršnom direktoru niške Direkcije za izgradnju i šestorici osumnjičenih za korupciju tokom 2008. i 2009. godine, odredio pritvor do 30 dana.

Pored Branislava Jovanovića pritvor je određen i aktuelnom načelniku gradske Uprave za komunalne delatnosti Miodragu Breškoviću, koji je u to vreme bio generalni direktor Direkcije za izgradnju, sadašnjem direktoru Direkcije Branislavu Jociću, pomoćniku direktora za pravna pitanja Draganu Krečkoviću, vlasniku građevinske firme "Urban 018" Zoranu Bankoviću, vlasniku građevinskog preduzeća “Kosanica” Slaviši Andrijaševiću i tadašnjem zameniku direktora Toplane Milanu Ogrizoviću.

Pritvor jedino nije određen tadašnjoj direktorki Toplane Gorici Mitić zbog "teškog zdravstvenog stanja".

- Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana osumnjičenima zbog opasnosti da će uticati na nesaslušane svedoke kao jer su načina izvršenja krivičnog dela i težina posledica doveli do uznemirenja javnosti koje može da utiče na pravilno i nesmetano vođenje postupka - izjavila je za Blic portparol Višeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović.

Podsetimo, svi uhapšeni su osumnjičeni za umešanost u korupciju. Tačnije, da su protivzakonito dozvolili priključenje stambenih zgrada na tolovodnu mrežu iako investitori nisu platili komunalne takse.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Osnovni sud

    11:51 // 31. 3. 2014.

    Људи, што млатите празну сламу. Па корупција и све ову је измислила секта судије-јавно тужилаштво. Од децембра месеца 2013године полиција нема више права у истрази.

  • Čiča

    00:28 // 31. 3. 2014.

    Stotinu ljudi komentariše, likuje ili kritikuje, a niko se nije setio da nije policije ovoga ne bi ni bilo. Zahvalite se novom rukovodstvu PU Niš.

  • Zoran Jovanovic

    21:16 // 30. 3. 2014.

    Banana je mislio i sa ovom novom garniturom vlasti ce lako,e pa prevario se sad ce sve da vrati.

    • Sramota jedna

      09:16 // 31. 3. 2014.

      Bane priveden, ali jos nije osudjen. Pocekaj malo sa to vracanje. Nego, uzmi plajvaz i blokce pa zapisuj od sad pa na dalje udarnicke uspehe te tvoje nove garniture... Ja sam poceo da belezim...

    • Sramota jedna

      09:22 // 31. 3. 2014.

      ... Sada ste sami na vlasti. Dace Bog da dobijete apsolutnu vecinu u Nisu. I onda se cujemo za 100 dana, da smo zivi i zdravi. Sada mozemo samo da se nadpisujemo, ali dzabe!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: