Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:27, 13. 12. 2018.

| Hronika

Još bez optužnice za direktorku niškog Zavoda za transfuziju

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
vesna-knezevic-foto-jv
Vesna Knežević i dalje bez optužnice; foto: JV

Protiv v. d. direktorke Zavoda za transfuziju krvi Niš Vesne Knežević, koja se sumnjiči da je zloupotrebila službeni položaj i falsifikovala službene isprave, kako kažu u Višem javnom tužilaštvu, ni 6 meseci posle krivične prijave i dalje nema optužnice.

Kneževićeva, koja je već skoro 6 godina vršilac dužnosti direktorke Zavoda, tereti se da je čoveku koji nema registrovanu radnju dala da kreči Zavod.

Predmet nije u fazi optuženja. Predmet je u fazi istrage, provera, preduzimanja dokaznih radnji, u smislu saslušanja svedoka, prikupljanja dokumentacije i tako dalje - navode iz Višeg javnog tužilaštva.

Juna ove godine podneta je krivična prijava protiv Kneževićeve, po nalogu novoformiranog Odeljenja za borbu protiv korupcije pri niškom Višem javnom tužilaštvu, a tada su saopštili da je Kneževićeva znala da sporni moler nema registrovanu radnju.

Osumnjičena se tereti da je iskorišćavanjem službenog položaja, nevršenjem službene dužnosti i prekoračenjem granice službenog ovlašćenja, od aprila do maja ove godine angažovala privatno lice da okreči prostorije Zavoda za transfuziju krvi - naveli su tada iz policije.

Inače, Vesna Knežević je poslednjih nedelja u žiži javnosti zbog svog putovanja u Oman koji joj je sponzorisala farmaceutska firma, koja je u Zavodu favorizovana na tenderima i dobijala poslove od ove zdravstvene ustanove.

Podsetimo, ukoliko dođe do optužnice, Kneževićevoj ovo neće biti prvo pojavljivanje pred sudom. Protiv nje je od 2016. vođen postupak za krivično delo povrede prava na upravljanje, kada je optužena zajedno sa glavnom sestrom te ustanove, da je navodno sprečila predsednika Upravnog odbora Zavoda za transfuziju da prisustvuje sednici i menjala dnevni red protivno propisima. U tom predmetu oslobođena je optužbe, a Tužilaštvo je podnelo žalbu.

Vesna Knežević već skoro 6 godina vodi Zavod kao vršilac dužnosti što je suprotno zakonu. Na ovu funkciju postavljena je februara 2013. godine odlukom Vlade, iako je Upravni odbor ustanove Vladi predložio drugog kandidata, a ona nije ni učestvovala na konkursu za izbor direktora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • AMAN BRE GDE STE ZAPELI ?

    15:36 // 13. 12. 2018.

    Pa podići će optužnicu par meseci pre nego što slučaj zastari.
    Šta ste zapeli, kao da ne znate kako to ide?

  • sava

    14:07 // 13. 12. 2018.

    Meni nije jasno koja je korist da se ona stiti sem sto ima para i veze,a nanosi stetu drustvu.Jel imamo mi ministra zdravlja i vladu?

  • Stojko

    12:09 // 13. 12. 2018.

    Sa ovakvim JAVAŠLUKOM /ima ga svuda/ se ne može u Evropu. Vlada zna, vladajuća koalicija zna, gradonačelnik zna, predsednik gradskog Odbora SNS-a zna. I...čeka se otvaranje Poglavlja, koje reguliše ovakve probleme. Da nam Evropa otvara oči. Da nas Evropa uči pameti. Ne narod, već razularene političare, lokalne moćnike.
    .

    • sandraa

      13:59 // 13. 12. 2018.

      Svi znaju,i opet je stite.U cijem je interesu ja neznam,ali sa ovakvim kadrovima i aferama i reputacijom kod naroda vise nece proci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: