Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 14. 9. 2019.

| Hronika

Još bez zvaničnih informacija o požaru na Suvoj planini, građani se boje da postaje kritično

Autor:V. M. R. Izvor:Južne vesti
Suva planina dim
Danima gori na Suvoj planini, a nadležni ćute dok građani brinu; Foto: D. S.

Stanovnici Zaplanja i Leskovca šalju fotografije požara na Suvoj planini gde vatra bukti već duže od tri dana. Zvaničnih informacija o gašenju i zahvaćenoj površini i dalje nema iz Sektora za vanredne situacije, dok stanovnici okolnih mesta kažu da se vatra širi i na teritoriju koja pripada Beloj Palanci gde bi mogla da zahvati šume.

Gust dim vidi se sa svih strana, a građani koji žive u mestima na obroncima Suve planine kažu da viđaju i helikoptete vojske i policije kako nadleću. Ipak, prema još nepotvrđenim informacijama, oni ne gase vatru već izviđaju situaciju na terenu koji je zahvaćen požarom, a koji je inače vrlo nepristupačan. Suva Planina dim požar Danas se gusti dim vidi iz Zaplanja; Foto: D. S.

Nezvanično, službe za gašenje raspoređene su na terenu, ali požar nije lokalizovan.

Vatra se, kako procenjuju stanovnici Gadžinog Hana od juče širi ka Tremu i ataru sela Šebeta u kome ima i šume. Zbog vetra koji neprestano duva, strahuju da buktinja ne zahvati i naseljena mesta, a poslednje informacije ljudi koji stanuju u okolnim mestima su da se vatra spušta sa druge strane planine, u područje opštine Bela Palanka.

Već postaje rizično, kažu i planinari. Tamo nema samo niskog rastinja već i šuma i ako i to zahvati može da bude opasno. Mi nemamo nikakve zvanične informacije - kaže jedan građanin.

Suva planina požar Helikopteri nadleću planinu; Foto: D. S. Podsetimo, iz Policijske uprave Niš je rečeno da je požar prijavljen u četvrtak 12. septembra oko 19:30, dok stanovnici ovog kraja kažu da je vatra gorela i dan ranije. Tada su rekli i da naselja nisu ugrožena. Novinarka je Sektoru za vanredne situacije juče uputila pitanja o požaru, ali odgovora još nema, pa se ne zna kolika je površina zahvaćena i kakva je strategija borbe sa vatrom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BATA

    10:43 // 18. 9. 2019.

    Ako postoji taj ruski humanitarni centar onda nije opravdao postojanje.Zato ovi na zapadu stalno pitaju da li je on zaista humanitarni.Ispade da su u pravu.Izgleda da po obicaju nasih velikana i obanjivaca zivota postoji samo maketa tih humanitarnih letilica.Lazi i bruka su karakteristike ovih na vlasti.
    Samo bojkot izbora je resenje,da izgore tako.

  • xyz

    10:02 // 17. 9. 2019.

    Ajde, ce padne kisa za neki dan pa ce ugasi.. Priroda da nekog zanima ne bi imali mhe npr..

  • Polu covek polu poljoprivrednik

    11:22 // 14. 9. 2019.

    Sta je sa rusko srpskim humanitarnim centrom. Oni imaju svu opremu za ovakve situacije.

    • Ivan

      11:37 // 14. 9. 2019.

      S' obzirom u kojoj zemlji zivimo ne bi me cudilo da ostave na miru celu drzavu da izgori. Pre sedam godina je gorelo Babusnicko groblje. Ja sam pozvao vatrogasce i niko ne odgovara na poziv. Pozovem policiju i mlada zena sa druge strane kaze: ,Pa sta? Mi nismo vatrogasci'. Odgovorio sam molim vas nadjite vatrogasce i kazite im da gori groblje. Od tada nista vise ne priljavjujem. Neka sve izgori.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: